Hnilička promluvil o své nové práci. Překvapí vás, co bude bývalý hokejista dělat

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
milan hnilicka
Zdroj: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Milan Hnilička je bývalý český hokejový brankář, politik a sportovní manažer. Tento osmačtyřicetiletý rodák z Litoměřic se nedávno vzdal postu, na kterém s ním mnoho lidí počítalo. Netrvalo ale dlouho a dostal funkci novou.

Hnilička až do poloviny letošního května šéfoval Národní sportovní agentuře. O jeho konci se spekulovalo poměrně dlouho, protože na něj byl ze strany médií i sportovních společností vyvíjen velký nátlak.

Nakonec se proto bývalý brankář rozhodl rezignovat. Podle svých slov ale není člověkem, co by jen dokázal sedět doma a nic nedělat, na novou funkci proto nečekal dlouho a vrátil se na scénu jako místopředseda Českého olympijského výboru.

Návrat k normální aktivitě

„Nejsem typ, který by seděl celý den doma, pomalu jsem se začal rozkoukávat, dal si nějaký termín, kdy jsem připraven se vrátit do nějaké aktivity, a tohle přišlo shodou náhod,“ řekl Hnilička pro Sport.cz.

„Víte, že volby byly dvakrát posunuté, ani se to nemuselo stihnout, prostě se to do sebe trefilo,“ dodal. Hnilička se postu dočkal poté, co v Českém olympijském výboru přibylo místo pátého místopředsedy.

Předsedou celého Českého Olympijského výboru je i nadále Jiří Kejval, který svou funkci získal prakticky bez boje. Mezi další místopředsedy patří například Filip Neusser nebo Roman Kumpošt.

Je to zcela něco jiného než NSA

Samozřejmě se objevilo několik spekulací o tom, jak bude Hnilička post zvládat, když kvůli tlaku před pár měsíci odešel z Národní sportovní agentury. On však tvrdí, že v této společnosti se jedná o něco zcela jiného.

„Tady tu exekutivu pro sport dělá Martin Doktor a dělá ji výborně. Už teď cítím, že jsem s rodinou mnohem víc, pomalu se vracím na hokejový svaz,“ řekl místopředseda.

Zatímco o jeho konci v NSA se spekulovalo už od ledna, jak to bude s funkcí místopředsedy u ČOV, si nikdo netroufne odhadovat. Podle všeho si ale Hnilička vždy najde pozici, na které dokáže, že do světa sportovních manažerů zkrátka patří.

Zdroj: Sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články