Ještě že ty brášky máme. Krejčíkovou zachránil nevídaným způsobem bratr. Co jí narychlo do Paříže dovezl?

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Bara Krejcikova
Zdroj: Shutterstock

Česká tenistka Barbora Krejčíková a nová vítězka grandslamu v Paříži měla před ženským finále French Open problém. Zachránil ji však její bratr Martin, který se mohl dostat včas z Čech do Paříže díky tomu, že již měl očkování proti covidu. Spěchal za ní autem, jak píše deník Blesk.

Rodačce z Ivančic před ženským finále French Open došly důležité zásoby, které nezbytně potřebovala. Nejspíš nečekala, kolik zápasů ve výsledku odehraje, a tak nebyla dostatečně zásobená.

Ionťák a vložky do bot

Šlo o iontové nápoje a především o speciální kožené vložky do bot, které má Krejčíková připravované na míru. Vzhledem k tomu, že tenistka nemá svůj vlastní tým lidí, kteří by jí takové věci zařídili, musela se obrátit na pomoc rodiny.

Díky tomu, že byl bratr Martin již očkován, nebyl s rychlým cestováním žádný problém.

Vedle bratra Martina má ještě šampionka bratra Petra. Oba sourozenci v mládí také hráli tenis. V Paříži sledovalo finále ještě několik dalších členů její rodiny.

Starosta Ivančic chce dvojnásobnou vítězku French Open slavnostně přivítat na radnici hned, jak rodné město navštíví. To ale nikdo neví, kdy bude, jelikož toho má teď Krejčíková za sebou opravdu hodně a je pochopitelné, že teď musí odpočívat.

Stala se dvojnásobnou vítězkou

V sobotu během finále porazila Krejčíková Rusku Anastasii Pavljučenkovou, a získala tak svůj první grandslamový titul.

Hned další den vyhrála spolu s další Češkou Kateřinou Siniakovou čtyřhru. Měla tak hned dvě velká vítězství během jednoho víkendu.

Stala se tak první tenistkou od roku 2000, která vyhrála na Roland Garros zároveň dvouhru i čtyřhru.

Přes milion a půl za hodinu

Nikdo nepochybuje o tom, že to pro ni muselo být skutečně náročné a vyčerpávající. Nejen že se může radovat ze dvou vítězství, ale také z peněz, které za French Open má.

Má totiž skoro 1,7 milionu korun za hodinu. Tomu už se dá říkat „slušná hodinová mzda“. Celkově si na French Open vypinkala v přepočtu 38,8 milionu korun. Odehrála 15 utkání za celkem 22 hodin a 21 minut.

Zdroj: Blesk.cz

Autor: Julie Bordášová



Související články