Krejčíková popsala poslední chvilky své trenérky Jany Novotné. Její dojemná slova vás rozpláčou

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
barbora krejcikova
Zdroj: Mai Groves / Shutterstock.com

Český svět sportu před pár lety zasáhla krutá zpráva. Svět opustila tenistka a trenérka Jana Novotná, která podlehla zlé nemoci. Mezi její svěřence patřila i Barbora Krejčíková, která se teprve před nedávnem rozpovídala o posledních společných dnech. Její vyjádření přinesl mimo jiné i Blesk.

Trenérce Janě Novotné před čtyřmi lety naplno propukla její nemoc a Barbora Krejčíková ji při tom sledovala. Nechtěla v tom totiž nechat svoji mentorku samotnou a snažila se jí být co největší oporou.

Podpora trenérky

„Uvědomila jsem si, že na konci jejího života musím být s ní a podporovat ji,“ uvedla Krejčíková při nepříjemné vzpomínce.

Rodiče Barbory Krejčíkové tenistce říkali, aby za trenérkou nechodila, jelikož viděli, jak ji trápení Novotné ničí. Sama tenistka však měla pocit, že ji v tom nemůže nechat. Cítila prý, že když vše zvládne, získá nový pohled na svět a bude si více vážit života a zdraví.

S trenérkou byla Barbora až do úplného konce. Ten přišel 19. listopadu roku 2017, kdy Jana zemřela.

„Myslím, že byla šťastná, když jsem s ní byla. Proto na mě teď shora dává pozor, proto mám tolik grandslamových titulů. Chce, abych vyhrávala. Ví, co to pro mě znamená, a já vím, co by tenhle triumf znamenal pro ni,“ dodává se smutkem Krejčíková.

Velký úspěch v Paříži

Singlový titul z grandslamového Roland Garros si odnesla Krejčíková před několika dny. Lidé, kteří tenistku sledují, v mladé dívce vždy viděli potenciál, ona jim však minulý týden vytřela zrak.

Bývalý kapitán daviscupového týmu Vladislav Šavrda dodal, že by ho ani ve snu nenapadlo, že zrovna Krejčíková si odnese tak prestižní cenu. Také někdejší světová pětka Jiří Novák řekl, že by ho v životě nenapadlo, co Barbora dokáže během roku, kdy ji naposledy viděl na turnaji v tuzemsku.

Sama Barbora věděla o tom, že v ní lidé viděli potenciál, ale nemysleli si, že by se dostala tak daleko. Tuto nálepku nikdy nepřijala a snažila se ve dvouhře neustále zlepšovat. A díky velkému tréninku dosáhla letos zatím největšího úspěchu.

Zkušeného trenéra Šavrdu navíc nejvíce překvapila klidným a zároveň technicky kvalitním projevem.

Zdroj: Blesk.cz
Autor: František Olša



Související články