Přijedou fanoušci Rangers do Prahy? Právník Kamary je varuje před nebezpečím

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
aamer anwar
Zdroj: Profimedia

Právník, který zastupoval Glena Kamaru v kauze rasismu, ze kterého byl obviněný slávistický Ondřej Kúdela, varoval fanoušky Glasgow Rangers před cestou do Prahy, kde se jejich tým utká pro změnu se Spartou.

Advokát Aamer Anwar se rozhodně netají svými názory na české fanoušky. Varoval ty skotské před tím, než se vydají na zápas Evropské ligy do samotné Prahy. Bojí se, že by se mohli ocitnout v ohrožení života. Podle jeho slov jsou tu fanoušci nebezpeční.

Zápas se za trest odehraje bez diváků

Jedná se o zápas 2. kola skupiny A. Odehraje se na Letné ve čtvrtek 30. září a navíc bude bez diváků. Sparta je takto potrestaná za rasistické projevy v zápase 3. předkola Ligy mistrů, kdy hrála proti Monaku.

„Bojím se o bezpečnost kohokoli, kdo cestuje do Prahy – hráčů a fanoušků,“ zveřejnil Anwar svůj názor pro bulvární plátek Daily Record, který vychází v Británii. Příznicům Rangers podle jeho slov hrozí nebezpečí hlavně od ultras fanoušků.

„Bude to nebezpečné pro hráče a fanoušky. Myslím, že je to opravdu riskantní. Bál bych se o fanoušky, kteří by jeli bez lístků. Nemá cenu riskovat na vlastní pěst. Pěkný výlet by se mohl zvrhnout v tragédii,“ děsí fanoušky skotského týmu Anwar.

Podle něj tak bude nejlepší, když fanoušci zůstanou doma a budou zápas sledovat z televizní obrazovky. Právník se obává nejvíce toho, že si ultras najdou fanoušci Rangers.

Po kauze Kúdela – Kamara se situaci vyhrotila

Právník Anwar je pákistánského původu a zastupoval Kamaru, který obvinil českého hráče Kúdelu z rasismu. Incident se odehrál již v březnu při osmifinále Evropské ligy. Kúdela rasismus popřel, i tak ale dostal stopku na deset zápasů.

Finskému záložníkovi Kamarovi UEFA zakázala hrát pouze na třech utkáních za napadení Kúdely v útrobách stadionu. Kamara pak musel čelit výhružkám na internetu. „Byli jsme svědky vyhrožování smrtí. Úřady tentokrát musí jednat opravdu tvrdě. Chtěl bych vidět velmi silně formulované prohlášení UEFA, které varuje před důsledky dalších potíží,“ uvedl Anwar.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík vůbec nechápe, jak něco takového může právník vypustit z úst: „Absolutní ztráta soudnosti pana právníka. Nebo jsou jeho vyjádření ukázkou nové skotské kultury? UEFA by opravdu měla varovat, ale před fans Rangers.“ Ti například posprejovali autobus Olympique Lyon, a to ještě před začátkem zápasu, který se odehrál v Glasgow.

Zdroj: ČTK

Autor: Raina Tomanová



Související články