Tenistka Halepová musela podstoupit velkou oběť, aby se stala světovou jedničkou. Co v 17 letech provedla?

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
simona halepova
Zdroj: ADOLF HORSINKA / MAFRA / Profimedia

Kvůli tenisu byla ochotná obětovat hodně. Byl jejím snem už malička. Úspěšná tenistka Simona Halepová z Rumunska šokovala fanoušky přiznáním toho, co provedla v 17 letech, aby se stala šampionkou. Tuto informaci přinesl server iSport.cz.

Halepová přiznala, že to byla ta největší oběť, kterou podstoupila, aby se stala světovou jedničkou. V 17 letech si totiž nechala chirurgicky zmenšit prsa.

Nyní devětadvacetiletá tenisová hvězda zároveň řekla, že tenkrát velmi trpěla, ale snila o tenisové kariéře.

Na kurtu chtěla být pohotovější, prsa jí překážela

O svém zákroku promluvila až nyní. „Celý další rok 2010 jsem nebyla ve své kůži, chybělo mi sebevědomí, měla jsem příliš negativní postoj,“ vzpomínala na tu dobu.

Tři roky se ale nemohla dostat do větší formy, žádný progres se nekonal. Simoně se začalo dařit až v roce 2013.

Turnaj v Římě se jí velmi povedl. Z kvalifikace postoupila až do semifinálového klání, kde sice skončila, ale další rok už se zvedla natolik, že se stala světovou dvojkou.

Do maximálního úspěchu tak neměla daleko. A také konečně měla potvrzené, že její oběť se vyplatila.

Dnes má na kontě již dva grandslamové tituly, letos se měla zúčastnit také Wimbledonu, kde měla obhajovat vítězství z předloňska. To se jí povedlo dostat na kolena Serenu Williamsovou. Loni se turnaj kvůli pandemii koronaviru neodehrál.

Tenistka Halepová nebude titul obhajovat kvůli zranění

Aktuálně třetí hráčka světového žebříčku se musela odhlásit z wimbledonského turnaje kvůli zranění lýtka.

„S velkou lítostí musím oznámit, že jsem se odhlásila z Wimbledonu, protože jsem nestihla vyléčit zraněné lýtko,“ oznámila devětadvacetiletá Halepová.

Na kurtu v All England Clubu získala v roce 2019 první vítězství. Halepová se zranila již v polovině května, od té doby se na kurty nepostavila.

Nezúčastnila se ani Roland Garros, kde získala svůj první grandslamový titul v roce 2018. Trhlina v lýtkovém svalu ji znemožnila hrát na dalším turnaji.

„Z rozhodnutí odstoupit jsem hodně smutná a zklamaná, ale tělo se prostě nedalo dohromady. Mám za sebou několik náročných týdnů a navíc jsem přišla o dva poslední grandslamy, to je opravdu těžké psychicky i fyzicky vstřebat,“ uvedla Halepová.

Kromě Halepové se na turnaji neobjeví ani světová dvojka Naomi Ósakaová z Japonska, která se odhlásila kvůli psychickým problémům. Z první trojky se tak Wimbledonu zúčastní pouze Ashleigh Bartyová z Austrálie.

Autor: Raina Tomanová



Související články