Z herce olympijským vítězem. Podívejte se, jak Jiří Prskavec zaválel v Ulici

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jiri Prskavec Ulice
Zdroj: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

Jméno Jiří Prskavec bylo slavné už dříve. Poté, co České republice získal zlatou medaili na olympiádě 2021 v Tokiu, se o něm bude mluvit ještě dlouho. Nadějný mladý sportovec se navíc objevil také v oblíbeném televizním seriálu. Víte v jakém? Prozradíme víc.

Jiří Prskavec je český kajakář, syn Jiřího Prskavce staršího, který syna dlouholetým tréninkem nakonec dovedl až ke zlatu na letošních olympijských hrách v Tokiu. Pokud jste o něm dříve neslyšeli, dobře si jméno tohoto osmadvacetiletého mladíka zapamatujte.

Už v takto mladém věku se mu podařilo dosáhnout úspěchu a udělat český národ hrdým před mnoha jinými zeměmi. Kromě toho není sport to jediné, čím se může pyšnit. Na krátkou chvíli se totiž stal také hercem v seriálu Ulice.

Zahrál si sám sebe

Jiří Prskavec se objevil v divácky oblíbeném seriálu Ulice zhruba před rokem, konkrétně v dílu 4013. Tehdy se hodně mluvilo o jeho úspěchu na olympiádě v Riu, kde získal bronzovou medaili.

Jiří v této epizodě vyruší zákaznici, která si přišla do bistra nakoupit. Když pak místnost opustí, prodavačka se zákaznicí řeší, co tak mladý nadějný sportovec na tomto místě pohledával.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Televize Nova (@tvnovaofficial)

Sice si Jiří Prskavec zahrál jenom krátkou scénu, i tak ale ukázal, že dobře vypadá nejen na vodě, ale také před kamerami. Na Instagramu scénku ze seriálu zveřejnil profil tvnovaoficial společně s gratulací ke zlatu.

Mladý, pohledný a nadaný

Už v minulosti do tohoto nenápadného mladíka mnoho lidí vkládalo velké naděje. Kdo se vyloženě nevěnuje sportu, nejspíš ani nepostřehl, že se v Ulici objevil, když se o něm teď ale mluví v souvislosti s největším sportovním úspěchem, celý český národ ho opěvuje jako hrdinu.

Po dlouhém tréningu nakonec Jiří Prskavec skutečně dokázal překonat sám sebe a z Tokia si poveze domů tentokrát zlato. Zahraje si sportovec zase v nějakém tom seriálu, nebo se bude držet jen sportovní kariéry?

Není jasné, jestli se Jiří Prskavec ještě někdy vrátí do Ulice nakupovat v bistru, nebo zda si sám sebe zahraje v nějakém dalším seriálu. Že by se z něho stal herec na plný úvazek, ale nehrozí. Bude se podle všeho dál věnovat tomu, v čem je nejlepší.

Zdroj: wikipedia.org, isport.blesk.cz, Instagram
Autor: Šárka Cvrkalová



Související články