O Michaela Schumachera pečuje po úrazu jeho krásná žena. Takto vypadá

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Michael Schumacher
Zdroj: Profimedia

Když se řekne Formule 1, většina lidí si vybaví jméno Michael Schumacher. A to i přesto, že tento sportovec už dlouhé roky není aktivní. Dříve býval legendou, ale po děsivém zranění musel kariéru ukončit. I tak se o něm stále ví, a brzy má dokonce vyjít dokument, který shrnuje jeho životní cestu. Informuje o tom Hollywood Reporter.

Celkem sedmkrát se stal mistrem světa v motoristických závodech. V roce 2013 měl ale bohužel nehodu na lyžích a po vážném zranění už nemohl dál závodit. Na nějaký čas skončil v kómatu a prošel složitou operací mozku.

Později byl převezen do domácí péče, kde probíhaly jeho rehabilitace. Závodník se v současné době snaží fungovat, jak jen mu to možnosti dovolí. Pro fanoušky byl konec jeho kariéry velký šok. Dnes se ale mohou těšit na to, že se o Schumacherovi dozvědí něco víc.

Od skromných začátků až po konec kariéry

Dokument o Schumacherovi měl původně vyjít už v roce 2019. Kvůli problémům při natáčení ale došlo k jeho odsunu na neurčito. Teď to konečně vypadá, že by měl vyjít. Fanoušci se na něj mohou těšit pravděpodobně 15. září letošního roku.

Celý snímek by měl zachycovat Schumacherovy začátky, stručně se zmínit o jeho dětství, o tom, jak v kariéře stoupal, a o jeho zdravotních problémech. Jde o propojení záběrů ze závodů s rozhovory s osobami, které mu byly nejblíže.

Corina Schumacher

Zdroj: Profimedia

Mezi ty patří nejen jeho manželka, ale také rodina, sourozenci, přátelé i kolegové. Dokument shrnuje ty nejdůležitější okamžiky z celého sportovcova života a je přesným obrazem toho, jak on sám a jeho blízcí vnímali vše, co se mu na jeho cestě kariérou přihodilo.

Nechceme okolo žádnou cukrovou vatu

Schumacherova manželka si přála, aby dokument jejího muže nepopisoval jako chudáka, který si prošel nehodou a jehož život by měl každý litovat. Doslova řekla, že si nepřeje, aby byl její manžel obalen v cukrové vatě.

Měl nehodu, to ano, ale není to to jediné, o čem se bude ve filmu mluvit. Jde především o to, jaký byl Michael před zraněním, v čem byl dobrý a jaký je dnes, když už sice nemůže závodit, ale stále je mužem, který má kolem sebe rodinu a přátele, ačkoli jeho současné možnosti komunikace i pohybu jsou velmi omezené.

Z tohoto důvodu manželka během natáčení několikrát zatajila tvůrcům dokumentu zdravotní problémy, které její manžel měl. Když v roce 2019 opět skončil v nemocnici, nechtěla, aby se o něm mluvilo jako o chudákovi, jehož kariéra skončila po jedné hloupé nehodě na lyžích. Dokument tak bude spíše obrazem hrdiny, který se nikdy nevzdal.

Zdroj: hollywoodreporter.com, news.com.au, au.sports.yahoo.com

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články