Pavel Richter po 22 letech končí na ČT. Zárubovi napsal, s jakými kolegy už nechce spolupracovat

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
pavel richter
Zdroj: Profimedia

Hokejový expert a komentátor hokejových zápasů na České televizi Pavel Richter ve své funkci skončil. Po 22 letech se tak rozhodl na základě toho, co řekli jeho kolegové ve studiu ohledně hry národního týmu na hokejovém mistrovství světa.

Tak dlouhou neměl ani hokejovou kariéru. Okolnosti jeho odchodu z ČT jsou citlivé, ale jako hlavní důvod označil právě kolegy Milana Antoše a Marka Sýkoru.

Nelíbí se mu totiž jejich chování, které předvedli během zápasu českého týmu s Dánskem. Richter poslal dopis Robertu Zárubovi, ve kterém mu vše vysvětluje.

V dopise se Richter na nic nevymlouvá a je otevřený

Jak uvedl iSport.cz, který má dopis k dispozici, Richterova „výpověď“ z Kavčích hor se rychle šíří nejen hokejovým světem. V dopise se rozepisuje hlavně o důvodech svého odchodu a vysvětluje, že to není žádný zbrklý počin.

„Po dlouhé úvaze jsem se rozhodl, a věř mi, nebylo to pro mě vůbec jednoduché, ukončit svou spolupráci experta v ČT. Vedlo mě k tomu naprosto nevhodné komentování expertů Marka Sýkory a hlavně Milana Antoše na posledním MS v hokeji. Jeho výrok, že co hrajeme, je hnus, by si absolutně neměl dovolit,“ napsal ve vyjádření Zárubovi.

Narážel tak na vyjádření svého kolegy právě na zápas Čechů proti Dánům, kteří český nároďák trápili po celý zápas. Antoš se bohužel vyjádřil ve stylu „Je to hnus, je to fakt ošklivý. Nedá se na to koukat, nemá to nic“, což se Richterovi nelíbilo.

Bohužel tato poznámka se rychle začala šířit internetem a všichni, kdo hokejové mistrovství sledovali, si Pešánův neúspěch spojí právě s Antošovým výrokem. Výběr Filipa Pešána nakonec skončil na sedmém místě, i když ambice byly mnohem vyšší.

Richter se k situaci vyjádřil po dvou měsících

Slova Antoše i Sýkory tak označil jako hlavní důvody svého odchodu. „On, který se ve své hokejové kariéře v takové situaci nikdy neocitl, nemůže něco takového vyslovit o hře národního mužstva. S národním mužstvem jsem byl v této situaci třikrát a vím, jak se pod takovým tlakem hraje, a jak je každý hráč svázaný. Výkon celého mužstva to tlačí dolů, ale hnus to nikdy nebyl a nebude!“

V otevřeném dopise se vyjádřil také ke kritice českých sportovců. Pro iSport.cz řekl bývalý hokejový reprezentant následující: „Můžete být rádi, že nám se frajeři z Kanady přijedou. Po covidové sezoně museli na mistrovství naskočit do další bubliny, přitom mohli být s rodinou. Vykašlali se na nejbližší a přijeli podpořit naši zemi. Někteří byli po sezoně zmlácení a my je tady přivítáme vyjádřením, že hrají hnus…,“ nemůže si odpustit Richter.

Richter chystá menší setkání se kolegy, se kterými se chce rozloučit. „Je to hrozně jednoduché, vždyť mi je 67 let… Nelíbily se mi zkrátka určité výroky některých expertů, tak jsem skončil.“

Zároveň uvedl, že byl rád, že mohl u hokeje zůstat. Postupem času se vypracoval mezi hlavní komentátory hokejových utkání.

Zdroj: iSport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články