Asistent trenéra Slavie měl rasisticky nadávat hráči soupeře. Nejradši by mu za to rozbil obličej

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
pavel rehak
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fanoušci čekali, že utkání mezi pražskou Slavií a plzeňskou Viktorií bude možná vyhrocené, nikdo ale nečekal, že to bude až tak vážné. Hosté dostali rovnou tři červené karty, ale to ještě nebylo vše. Dohru měl zápas vlastně až po skončení a později také na Instagramu Jhona Mosquery.

Během utkání Slavie s Viktorií došlo hned k několika vyhroceným okamžikům, mimo jiné například ke kontroverzní oslavě jednoho z gólů, kterou předvedl Michael Krmenčík. Jenomže po skončení zápasu se měl dokonce asistent kouče Slavie Jindřicha Trpišovského a bývalý fotbalista Pavel Řehák nemístně pustit do hráče černé pleti.

Jhon Mosquera si to nenechal líbit a na svém Instagramu přiznal, že ho výše zmíněný v souvislosti s jeho barvou pleti urážel, což se ho hluboce dotklo. Viktorka za jeho slovy stojí, a dokonce žádá prošetření tohoto údajného rasistického jednání.

Řada nadávek nejen z publika

„Extrémně vulgární chování některých členů domácího realizačního týmu v průběhu celého zápasu i po něm považujeme za absolutně nedůstojné. Vrcholem byla situace, kdy hráč našeho klubu Jhon Mosquera odcházel do kabin a vyslechl si řadu nadávek nejen z publika, ale bohužel i z řad právě domácího realizačního týmu,“ píše se na stránkách klubu.

„Jeden z jeho členů jej podle jeho slov dokonce urazil rasisticky, na což Jhon Mosquera upozornil bezprostředně po zápase v útrobách stadionu a následně i na sociálních sítích,“ pokračuje vyjádření týmu, který za svými hráči očividně stojí a nenechá nikoho, aby s nimi jednal tímto způsobem.

Jhon mosquera

Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Viktoria Plzeň se následně rozhodla pražskou Slavii požádat o řádné prošetření situace. Případně by pak měl padnout nějaký trest, který nejspíš postihne právě Řeháka. Ten podle všeho pro nějakou tu nadávku nejde daleko, a není tak divu, že právě on je tím, kdo měl Mosquerovi nadávat.

Třetí vyloučený v zápasu

Mosquera se stal třetím vyloučeným hráčem Plzně v zápase. Když pak mířil do šaten a podal ruku trenérovi soupeře Jindřichu Trpišovskému, přišlo údajně ze strany realizačního týmu Slavie několik nadávek spojených s tím, že je fotbalista tmavé pleti.

„Tenhle hlupák mi řekl opice,“ napsal k fotografii Řeháka Mosquera a dodal: „Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože to bych mu rozbil obličej.“ Příspěvek pak ale velmi rychle smazal. Nicméně Viktoria celou situaci i tak řeší.

Jak nakonec pro Slavii celý incident dopadne a jakou dohru to bude mít pro oba týmy v médiích či v dalších zápasech, se teprve uvidí. Jisté je podle Mosquery pouze to, že to nebylo ani poprvé, ani naposledy, co ho kvůli jeho původu někdo takto osočil.

Zdroj: Profimedia, tn.nova.cz, sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články