V hokejovém Třinci chce skončit trenér Václav Varaďa. Přitom má klub nakročeno k titulu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
vaclav varada
Zdroj: Profimedia

Velké překvapení přichystal klub Oceláři Třinec pro své fanoušky i širokou veřejnost, která se zajímá o hokejové dění v české extralize. Nikdo totiž nečekal krok, který chce Třinec udělat.

Trenér Václav Varaďa má smlouvu podepsanou až do roku 2027, Třinci se navíc v letošní sezoně daří a má nakročeno k zisku již třetího titulu za sebou. Klub ale připustil, že Varaďa podal rozhodnutí o tom, že chce v klubu skončit jako trenér.

Extraligový hattrick bez Varadi?

Oceláři Třinec vedou extraligovou tabulku už o osm bodů, na druhém místě je prozatím Hradec, který se bude chtít vedoucímu týmu co nejvíce přiblížit. Třinec už má na kontě dva tituly, letos tak může završit hattrick. Nikdo ale netuší, jestli to bude ještě pod koučem Varaďou.

Varaďa byl u obou vítězných tažení Třince, na svém kontě má také stříbrnou příčku. Nyní se k překvapení všech rozhodl, že už s týmem pokračovat nechce. Jako první s informací přišel Deník Sport. Následně byla potvrzena samotnými Oceláři.

K situaci se vyjádřil viceprezident klubu Jan Czudek, který poslal prohlášení na oficiální stránky klubu. „Jsme zaskočeni, že i přes sedmiletý kontrakt nyní společně řešíme další budoucnost Václava Varadi v naší organizaci, protože se rozhodl na konci sezony odejít.“

Nahradí Varaďa Filipa Pešána u nároďáku?

Oceláři ale nemohou Varaďu jen tak propustit, musí splnit dané podmínky, které mají uvedené ve smlouvě. Klub ale nechce prozatím zveřejňovat žádné detaily, protože vedení Ocelářů doufá, že si to trenér ještě rozmyslí, a nakonec si své svěřence nechá.

Varaďa se nechal slyšet, že by rád zkusil angažmá i v zámoří. Spekulovalo se také o tom, že by měl nahradit Filipa Pešána u českého národního týmu po mistroství světa 2022. U nároďáku Pešán nakonec ještě zůstává, o dalším trenérovi se teprve jedná.

O Varaďovi promluvil také viceprezident klubu, který na trenéra pěl jeho samou chválu: „Václav Varaďa je nejúspěšnější trenér v klubové historii. Během svého dosavadního angažmá v rámci organizace dosáhl velkých sportovních úspěchů.“

Zdroj: sport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články