Cristiano Ronaldo kupuje část klubu, ve kterém začínal jako profík. Doufá, že se mu investice vyplatí

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
cristiano ronaldo
Zdroj: Profimedia

Cristiano Ronaldo platí za nejlepšího fotbalistu světa. Nyní se rozhodl koupit podíl v brazilském klubu Cruzeiro, ve kterém svou hvězdnou kariéru začal.

Bohužel Cruzeiro teď sužují velké dluhy, předloni sestoupil do druhé ligy a vůbec se mu nedaří. Ronaldo tak do něj investuje pomocí banky XP až 70 milionů dolarů. Podle jeho slov ho čeká hodně práce, ale doufá, že klub dostane tam, kam patří, napsal sport.cz.

Velikán se stane většinovým akcionářem klubu

Ronaldo si za klub Cruzeiro zahrál v letech 1993 a 1994. Dnes už přitom vlastní i jiný klub. V roce 2018 totiž koupil 51% podíl v klubu Valladolid ve Španělsku. V této zemi strávil velkou část své kariéry, když hrál za Barcelonu nebo Real Madrid, uvedl server dailymail.co.uk.

Kromě nich si oblékl také dres Interu Milán nebo AC Milán. Ronaldovi je již 45 let, a proto se místo aktivního fotbalu věnuje právě investicím. Je to však dvojnásobný vítěz Světového poháru.

O svých plánech o koupi části klubu informoval své fanoušky na sociálních sítích. Ronaldo právě v Cruzeiro začal svou profesionální kariéru. Klub sídlí v Belo Horizonte a prezidentem klubu je Sergio Santos Rodrigues. Nyní se však dostal do dluhové pasti a před dvěma lety se propadl do druhé ligy.

Ronaldo ukázal dobré srdce a věnoval dresy dětem

Ronaldo na svém Twitteru sdílel modré srdce a lišku, která je maskotem druholigového klubu. Ronaldo se těší na spolupráci a doufá, že jeho investice nepřijde nazmar. S tou mu radila investiční banka XP, která dohlíží na hladký proces celé transakce.

Další podrobnosti bohužel zatím nejsou známy. Jeho investiční příchod do bývalého klubu ale nebude žádnou novinkou díky tomu, že už jeden klub z větší poloviny vlastní. Cristiano většinu roku tráví právě ve Španělsku, kde byl v letech 2002 až 2007 největší hvězdou nejen Realu Madrid.

V současné době se těší na narození dvojčat, které čeká jeho partnerka Georgina Rodriguez. Jak se ukázalo, mohou se těšit na páreček. Kromě toho, že Ronaldo investuje do klubů, ukázal nedávno také to, že má srdce na správném místě. Věnoval několik podepsaných dresů dětem, které jsou opuštěné.

Zdroj: sport.cz, dailymail.co.uk

Autor: Raina Tomanová



Související články