Na Australian Open se nepodívá ani Karolína Muchová. Dlouhodobě ji trápí břišní sval

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
karolina muchova
Zdroj: Profimedia

Český tenisový svět zasáhla další špatná zpráva. Kromě Karolíny Plíškové se na Australian Open nepodívá ani Karolína Muchová, kterou dlouhodobě trápí břišní svaly. 

Kvůli zdravotním komplikacím nedorazí ani Karolína Plíšková, která si při tréninku poranila ruku. Že se nedokáže do začátku grandslamu uzdravit, oznámila přes svého přítele a manažera Michala Hrdličku. Špatnou zprávu pak oznámila na svém Instagramu i Karolína Muchová.

Česká tenistka z Olomouce bojuje se zraněním

O svém horším zdravotním stavu informovala své fanoušky na Instagramu: „Mrzí mě, že sezónu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtě.“ Letošní semifinále bylo právě s její účastí, ale letos se bude muset hlavně uzdravit. 

Celou loňskou sezonu musela bojovat s bolestí břišního svalu, zranění si přivodila právě při Australian Open, kam se dostala až do semifinále a stala se velkým překvapením turnaje. Dva měsíce pak tenis vynechala a léčila se. Do formy se sice znovu dostala při slavném Wimbledonu, ale problémy tím neskončily. 

Na konci léta měla znovu bolesti břišního svalu a po neúspěchu na US Open, kde skončila hned v prvním kole, ukončila předčasně sezonu. Ani tak se ale úplně neuzdravila, a pro ČTK pak uvedla, že se musí nejdříve dát do pořádku a poté začne s tréninkem. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Na Australian Open se nepodívají dvě české naděje

„Bohužel se během přípravy vyskytly další problémy spojené se zraněním břišního svalu. Po vyšetřeních mi tým doktorů nedoporučil do Austrálie odcestovat. Potřebuji více času na doléčení,“ řekla Muchová. Její jmenovkyně Plíšková jí její oznámení na Instagramu okomentovala. 

„Chápu, že nejedeš, když nejedu já,“ oznámila Plíšková a přidala také veselého smajlíka. Obě se teď musí šetřit a mohou se věnovat činnostem, na které během náročné sezony nemají čas.

Australian Open začíná už 17. ledna a kvůli vypadnutí dvou nadějných hráček v hlavní soutěži zůstalo šest českých jmen – Krejčíková, Kvitová, Vondroušová, Martincová, Siniaková a Bouzková. Jako jediné mužské jméno v turnaji figuruje Jiří Veselý. 

Zdroj: Instagram, ČTK

Autor: Raina Tomanová



Související články