Boží mlýny melou: Vratislav Lokvenc se vyjádřil ke smrti trenéra Ladislava Lubiny. Ten mu před 13 lety zabil otce

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
vratislav lokvenc
Zdroj: Alexandr Satinský / MAFRA / Profimedia

V noci na úterý zemřel hokejista a trenér Ladislav Lubina. Rok se pral s diagnózou rakoviny mozku, ale svůj těžký boj nakonec prohrál. Zemřel v 54 letech, ale ne všichni jeho smrti litují.

Na hokejových stadionech měl pověst chlapa, se kterým se nechcete dostat do křížku. Uměl to nejen s pukem, ale v pozdějším věku se věnoval trénování dalších nadějných hokejistů. Sám Lubina má medaile nejen ze světových šampionátů, ale také olympiády.

Mimo led měl spoustu problémů, ale slavil i několik titulů s Pardubicemi

V Pardubicích působil nejen jako hokejista, ale také jako trenér. Spolupracoval také s týmy, jako je Trutnov a další kluby z nižších soutěží. V soukromém životě ho ale doprovázely problémy. V jednom z nich figuruje Vratislav Lokvenc, bývalý fotbalový reprezentant.

V roce 2008 mu Lubina při autonehodě zabil otce a utekl z místa činu. Spekulací bylo mnoho, jednou z nich byla teorie, že by Lubina nadýchal. Nikdy ale odsouzený za tento čin nebyl. U soudu dostal pouze podmínku a také čtyřletý zákaz řízení. Rodinu Lokvence měl odškodnit částkou půl milionu korun.

Ladislav Lubina v osudný den jel velmi rychle. Předjížděl nedaleko Jaroměře, ale střetl se s kamionem, který narazil do dodávky. V té seděl právě otec Vratislava Lokvence, který neměl šanci přežít. Lubina utekl, ale posléze se na policii sám přiznal. Dechová zkouška byla negativní.

ladislav lubina

Zdroj: Radek Kalhous / MAFRA / Profimedia‘

Pro Lubinu to nebyla první autonehoda

Již v roce 2000 Lubina utekl od autonehody, ale tenkrát se dostal na záchytku, nadýchal 2,38 promile a sebrali mu řidičský průkaz. „Tu tíhu si nesu pořád. A ponesu si ji až do smrti. Ale pro mě je směrodatné, že jsem projevil lítost osobně lidem, kterých se to týkalo,“ říkal před dvěma lety.

Pozůstalí po Lokvencovi ale tvrdí opak. „Můžu říct jen to, že boží mlýny melou. Trvalo to, ale melou. Víc to komentovat nechci,“ prozradil Blesku Vratislav Lokvenc, syn zemřelého řidiče.

Lokvenc mladší ale není jediný, komu Lubina ležel v žaludku. Trenér, který se narodil ve Dvoře Králové, neměl splácet dluhy, které si nasekal.

Měl to na talíři nejen od rodiny, ale také od svých fanoušků. Jeho problémy mu byly neustále předhazovány, nakonec mu ještě lékaři zjistili nádor. Zemřel po těžkém boji s rakovinou mozku.

Zdroj: iSport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články