Budějovice dostaly od Sparty sedmibrankový příděl, produktivní Plzeň porazila Berany ze Zlína

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Hokej puk
Zdroj: Shutterstock

Sparta nasázela Budějovicím sedm branek, na které dokázaly reagovat pouze dvakrát. Pražští hokejisté se tak posunuli na první místo před Třinec, který měl zrovna zápasové volno. Jihočeši na domácím ledě prohráli již podeváté.

Budějovice bohužel nehrály v plné sestavě, hosté ale byli od začátku utkání aktivní. O své výhře Sparta rozhodla ve druhé třetině, třemi góly své vítězství potvrdila v poslední části.

Plzeň bodovala již čtvrtý zápas za sebou, když porazila Zlín poměrem 7:0. Dvě branky a dvě asistence si připsal Milan Gulaš, Budík čtyřikrát přihrával. Brankář Frodl si připsal již třetí nulu v této sezoně, hostům se ho nepodařilo překonat, a Berani tak utrpěli šestou prohru v řadě.

Rozhodly dvě využité přesilové hry

Zlín se pomalu nedostal ani k puku, Plzeň ho jasně přehrávala. Skóre Gulaš otevřel již v sedmé minutě, během první třetiny se domácím podařilo vstřelit další dvě branky. Hosté se dostali pod tlak a množství chyb v rozehrávce se zvyšovalo.

Sudí Beranům navíc neuznali branku pro nedovolené bránění Honejska, takže si Frodl nakonec udržel čisté konto.

Ke konci zápasu se již jen dohrávalo, Zlín pochopil, že s výsledkem už těžko něco udělá. Poslední branka do zlínské sítě padla v 52. minutě z hole Kodýtka.

Třinec zápas s Litvínovem neodehrál v termínu kvůli rodinné tragédii u kapitána třineckých Petra Vrány. Nakonec se povedlo domluvit náhradní termín, utkání se odehrálo 4. března a vítězně z něj vyšel Litvínov, který zvítězil 3:2.

Nejvyšší hokejová liga už má rozehrané bitvy v play-off

Nyní již jsou rozehraná semifinále. Mladá Boleslav v sérii vede 2:0 nad Pardubicemi, v domácích zápasech vyhrála 2:0 a 5:0.

Boleslavský brankář Růžička si tak dvakrát udržel čisté konto a živí velkou naději na postup do dalšího kola play-off. V sérii Liberec – Hradec Králové jsou blíže k vítězství v sérii Bílí Tygři po výhrách 4:3 v prodloužení a 3:0.

Výsledkem 5:0 skončilo první utkání play-off mezi Třincem a Kometou Brno. Druhý zápas je naplánovaný na neděli 21. března. Jedno shledání mají za sebou také Sparta s Olomoucí – sobotní zápas dopadl lépe pro domácí hráče, kteří si Olomoucí poradili poměrem 3:1.

Autor: Raina Tomanová



Související články