Dočkáme se nové komentátorské hvězdy? Syn Roberta Záruby je už teď celý tatínek

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
robert zaruba
Zdroj: Profimedia

Když se řekne hokej, většina lidí si kromě sportu jako takového vybaví také hlas snad nejslavnějšího českého sportovního komentátora Roberta Záruby. Ten kromě televizních obrazovek působí také na univerzitě, kde pomocí přednášek předává znalosti mladší generaci. Jak to má ale se svým vlastním synem?

Záruba je slavný díky svým dokonalým hláškám a je jasné, že před kamerami se umí tvářit a s improvizací si tyká. Dalo by se tak předpokládat, že jeho syn Viktor zdědil nějaké ty geny a bude se také rád ukazovat na veřejnosti. Opak je ale pravdou.

Dnes dvacetiletý mladík se drží od kamer spíše stranou a jen výjimečně svého otce doprovodí na nějakou tu akci. I tak se ale novinářům nevyhne, takže je v médiích veřejně známo, že je svému tatínkovi podobný a roste z něho fešák, na kterého se dívky musí lepit.

Hokej od roku 1992

Robert Záruba se věnuje sportovnímu komentování už roky a je slavný především díky hokeji, kde si ho spousta lidí spojí s komentováním zápasů naší národní reprezentace. Ty má na starosti už od roku 1992 a prozatím to nevypadá, že by se chystal za sebe poslat nějakou náhradu.

Napsal knihu s názvem Přepište dějiny!, která pojednává o získání zlaté medaile českého týmu na olympijských hrách v Naganu. V současné době také učí na univerzitě, kde předává studentům informace v oboru sportovního komentátorství.

Zaruba rodina

Zdroj: Profimedia

A přesto všechno má čas na rodinu. Jeho první ženou se stala novinářka Světlana Ševčíková, dnes už Witowská, s níž se setkal právě na svých cestách po olympijských hrách a mistrovstvích. V roce 2000 mu porodila syna Viktora, kterého později vychovávali ve střídavé péči.

Dočkáme se nového komentátora?

Viktor se společnosti spíše straní, je ale i tak jasné, že sport miluje jak tělem, tak i duší. Aby také ne. Čemu se ale chce věnovat v budoucnu? I když talent by na to rozhodně měl, zatím to nevypadá, že by ho komentování sportovních zápasů bavilo.

Ale kdo ví, třeba jednou překvapí a vystoupí po boku svého otce na nějakém tom významném zápase. A pokud ne, rozhodně mu to Záruba nebude mít za zlé, hlavní je, aby si šel Viktor za svým štěstím. Jeho otec by ho nikdy nenutil do ničeho, co on sám nechce.

S druhou partnerkou Norou Fridrichovou má Záruba dvě dcery, Dianu narozenou v roce 2012 a Marianu narozenou v roce 2015. Ty společně vychovávají, ale jaké budou jejich sklony ke sportu, ještě není úplně jasné.

Zdroj: Profimedia, bleskove.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články