EURO 1996: Vladimír Šmicer se během šampionátu oženil. Jak to manželům slušelo a jak vypadají dnes?

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
vladimir smicer
Zdroj: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

Fotbalová legenda Vladimír Šmicer je důkazem toho, že hokejisté a fotbalisté nemusí střídat blonďaté modelky každým rokem, jak se tvrdí v mnoha vtipech. On totiž se svou ženou letos oslavil stříbrnou svatbu. S manželkou Pavlínou se brali již před 25 lety.

28. června 1996 byl pro Vladimíra Šmicera velký den, který si ale tak úplně neužil. Jeho svatba totiž byla velmi hektická. Svou ženu si bral během Mistrovství Evropy ve fotbale, a bylo pro něj tak opravdu těžké se soustředit.

„Museli jsme to stihnout kvůli tomu, že jsem se musel vrátit zpátky do Anglie. Bylo to dva dny před finále. No neužil jsem si tu svatbu, byl jsem na ní asi 3 nebo 4 hodiny,“ řekl Šmicer.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vladimir Smicer (@smicer.vladimir)

Nesměla na jeho jediný zápas

„Já měla zákaz přijet na finále. Když Liverpool postupoval Ligou mistrů, nebyla jsem na žádném zápase. A Vláďa mi tenkrát řekl, že můžu do Istanbulu přijet, ale nebyla jsem na jediném zápase a nám to přineslo štěstí. Myslím, že jsme tomu začali oba věřit,“ popisuje Pavlína Šmicerová pocity z triumfu svého muže, když v roce 2005 s Liverpoolem vyhrál v Istanbulu Ligu mistrů.

Podle svých slov tehdy strávila většinu času s kamarádkami v barech a restauracích. I když jí bylo líto, že svého muže nepodpoří, tak nějak podvědomě oba tušili, že to tak bude nejlepší. A podobné to bylo i tenkrát během EURA.

„S odstupem času mě mrzí, že jsem v Istanbulu nebyla, protože atmosféra na stadionu musela být jiná než v hospodě. Ale když přineslo štěstí, že jsem seděla doma, tak je to dobrý. A když dával gól Rusku na mistrovství Evropy 1996, seděla jsem taky doma. Gól to byl skvělý, jenže já jsem si ho moc neužila,“ dodává.

smicerovi

Zdroj: Czech News Center / Rušinová Mária / CNC / Profimedia

Celé bych si to měl zopakovat

Vladimír Šmicer vzpomíná, že když Pavlínu, dceru legendárního fotbalisty Ladislava Vízka, potkal, byla to pro něho láska na první pohled. Nikdy nepochyboval o tom, že je to žena, se kterou chce být a pro kterou udělá cokoli.

I dnes, po 25 letech, ji miluje, bohužel si ale svatbu tehdy neužil a rád by si ji někdy zopakoval se vším všudy. Podle jeho slov by tentokrát možná myslel i na něco jiného než na fotbal.

Pár, který je důkazem pravé lásky a toho, že skloubit se dá snad skutečně cokoli, má před sebou jistě ještě dlouhou budoucnost. Myslí si to oni sami a také přátelé, kteří při Vladimírovi vždy za všech okolností stáli.

Zdroj: instagram Vladimíra Šmicera, iSport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články