Fotbalový skandál: Hráči se oddávali divokým orgiím na stadionu, jednu ženu napadli. Fanoušci na to ostře zareagovali

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
fanousek sk brann
Zdroj: Profimedia

Divoká a nechutná party pořádaná hráči přímo na stadionu. K tomu napadení jedné ze zúčastněných dívek. Takový skandál snad fotbal nepamatuje. Co se dělo v šatnách a který tým v tom má prsty? Více informací přinesl deník Daily Mail.

Norský fotbalový tým SK Brann si střihl pěknou ostudu. A to je možná slabé slovo. Jak jinak vysvětlit hloupé pořádání orgií přímo na stadionu klubu a obvinění ze sexuálního napadení.

Klub, který by se vzhledem ke svým bídným výsledkům v lize (aktuálně je na 16., posledním místě v tabulce) měl soustředit spíše na tvrdé tréninky a stoupající fotbalové výkony, dal přednost alkoholu, radovánkám a dost možná i drogám.

Telefony nechali doma, na kamery ale nemysleli

Hned 12 členů týmů mělo být do divoké party zapojeno. Minulý čtvrtek vyrazili na společnou večeři a pak do nočního klubu. Podle norských novin Bergens Tidende se vrátili zpět na stadion v doprovodu sedmi žen.

Mysleli si přitom, že mají vše pod kontrolou. Akci si evidentně plánovali, protože nechali své telefony doma, aby je nikdo nemohl zastihnout.

Jenže zapomněly na mnohem nelítostnější věc, a to jsou bezpečnostní kamery. Ty veškeré jejich dovádění zachytily.

Klub se situací začal okamžitě zabývat, obvinění ze sexuálního napadení bylo vzneseno následující den.

Trenér týmu Erik Horneland večírek označil dle deníku Daily Mail za nechutný. Zároveň přiznal, že se něco podobného odehrávalo už na začátku tohoto roku. „Jsem neuvěřitelně zklamaný z toho, že někteří tak málo respektují pravidla a to, co od hráčů v tomto klubu očekáváme,“ neskrýval své rozhořčení.

Klub chování odsoudil, fanoušci vyvěsili transparenty

„Máme před sebou roky práce, abychom zvrátili to, co se stalo nyní. Jsme velký klub, na který by lidé měli být hrdí. Dnes máme pravděpodobně téměř nulovou důvěru,“ uvědomuje si Horneland.

Vše nyní řeší policie. Klub se od možného trestného činu sexuálního napadení způsobeným jedním hráčem distancuje. Dodal také, že hráči budou testováni na drogy.

A co na to fanoušci? Během víkendového domácího zápasu proti Sandefjordu hráče vypískali a na jednu ze stěn stadionu byl na krátkou dobu vyvěšen transparent s nápisem „spodina“.

Příznivci klubu také mlčeli celých 19 minut a osm sekund, čímž chtěli upozornit na rok založení klubu, tedy 1908, a vyjádřit svůj nesouhlas s chováním hráčů.

Zdroj: Daily Mail, Bergens Tidende

Autor: Marek Slanina



Související články