Hokejový expert Milan Antoš se ostře vyjádřil o rozhodčích. Jejich chování k Jágrovi přesazuje všechny meze

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
milan antos
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Třinec vyhrál v posledním utkání nad Jágrovým Kladnem poměrem 2:0 a Milan Doudera se pak pustil do tématu, které je velmi palčivé, a to Jágr a rozhodčí.

Majitel kladenských Rytířů má podle mnohých velkou výhodu, co se týče komunikace s rozhodčími v situacích, které nejsou jasné, nebo momentech, kdy je hra na ledě vyhrocená. Vzkaz od Milana Doudery byl jasný, ale ne každý ho vzal vážně.

Antoš si myslí, že Doudera řekl všechno popravdě

Třinec dostal za slova Doudery pokutu deset tisíc korun, a to jen za to, že hráč řekl, co si myslí o chování Jaromíra Jágra k rozhodčím. U těch mu většinou totiž všechno prochází. Jeho výhodou je, že je to slavná osobnost, která v hokeji dokázala víc než dost, a proto si může dovolit jezdit k nim na konzultace – odjíždí pak od nich s kladným rozhodnutím v kapse.

Milan Antoš, komentátor českého hokeje, k tomu řekl: „Kdo jiný než někdo ze zkušených hráčů už by měl říct, že rozdíly v chování k Jágrovi jsou tak markantní, že by se už nad tím měli rozhodčí zamyslet,“ uvedl k Douderovi.

jaromir jagr

Zdroj: Profimedia

„Doudera podle mého nechtěl urazit extraligu ani rozhodčí. Chtěl jen poukázat na fakt, který se mu nezdá a přijde mu směšný. A asi ne pouze jemu, ale všem hráčům, kteří sledují chování sudích vůči Jágrovi,“ dodal ještě, protože i on vidí, že rozhovory Jágra s rozhodčími jsou na hranici.

A co vlastně Doudera řekl směrem k Jaromíru Jágrovi? „Se vším respektem, co on si v lize dovolí a co mu prochází, by mu v žádné jiné lize neprošlo. I dneska. To je až úsměvné. Tak to ale je, musíme s tím bojovat,“ vyjádřil se po vítězném zápase. Uvedl, že pokutu dostat nechtěl, ale je jasné, jak se hra vyvíjela.

Zvláštního chování si všímají už i fanoušci

Hokejisté, kteří proti Jágrovi hrají, ale nejsou jediní, kteří si všímají, že něco není v pořádku. Jágr sice v hokeji dokázal spoustu věcí, ale Antoš má také jasný názor: „Ale je prostě fakt, že Jágr má oproti jiným výhodu, že se vrací k rozhodčím, neustále s nimi diskutuje. A oni mu to tolerují, což je špatné pro všechny. A vidí to i diváci.“

Doudera dostal pokutu v souhlasu s herním řádem extraligového hokeje. Hráči nesmí v den zápase hodnotit výkony ani hráčů, ani rozhodčích. Což Doudera porušil. Je jasné, že už dnes se pozice rozhodčích bere jinak, nemohou za všechno, co se na ledě děje.

Antoš by byl pro, aby se toto pravidlo zrušilo. „Hráči mají právo říct, že rozhodčí občas nedělají dobře svou práci. Nikdo si nechce rozhovory o zápase číst druhý den. Všechny fanoušky to zajímá hned v ten den,“ myslí si expert. Kladno má za sebou těžký herní víkend, a tak se očekává, že i k tomu tématu přijde vyjádření.

Zdroj: sport.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články