Jaromír Bosák se stal terčem urážek. Kvůli jakému vtípku se do něj pustili diváci?

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
jaromir bosak
Zdroj: Profimedia

Komentátor České televize Jaromír Bosák musí znovu po několika letech čelit kritice, kterou si vysloužil nepříjemnou situací. Nevědomky totiž nechal zapnutý mikrofon, a diváci si tak mohli poslechnout narážku na slovenského golfistu. Píše o tom Expres.cz.

Bosák je známý svými vtípky a zajímavými komentáři, kterými baví celou republiku především během fotbalových a golfových zápasů. Právě během golfu vzniknul moment, kdy si udělal legraci z Roryho Sabbatiniho. Ten se totiž narodil v Jihoafrické republice, ale na turnaji reprezentuje Slovensko.

Někteří fanoušci vtip brali s humorem, jiní se do Bosáka pustili

Některým fanouškům přišel fórek vtipný, jiným ale už přes čáru a Bosákovi to dali „sežrat“. Reakce samotného komentátora na sebe nenechala dlouho čekat, uvedl ji Expres.cz. Přitom už jednou Bosák podobnou situaci zažil, a to během zápasu Slavie s Mladou Boleslaví. Tenkrát si legraci udělal z pražských fotbalistů.

„To mi řekni, trénujou oni vůbec střelbu, třeba ji mají zakázanou od doktora?“ řekl na jejich konto Bosák. „Teďka jsem se koukal, jak šli ze hřiště, on se směje, ten malej Černý. Já bych byl nasr… A on s tím Boleslavákem jde a směje se,“ přisadil si jeho kolega Táborský.

Bohužel, ke stejnému případu došlo i během letošních olympijských her v Tokiu. Bosák komentuje golfová utkání. Po skončení přenosu ale zapomněl vypnout mikrofon, takže bylo jasně slyšet, co si o slovenském reprezentantovi Bosák myslí. „Možná teď dostane kroj, vole. A valašku, vole,“ zaznělo z jeho úst.

Fanoušci Slovenska si jeho reakce ihned všimli a komentáře se jen hrnuly. Někteří to vzali sportovně a uznali, že vtípek byl dobrý, jiní se ale urazili a dali to komentátorovi najevo. Mezi takové patří například komentář: „Jste arogantní a šovinistická sv*ně. Předvedl jste to už mnohokrát a naposledy na mistrovství Evropy ve fotbale. Kdysi jsem měl rád vaše komentování, ale poslední dobou se to nedá poslouchat.“

Bosák kritiku nebere, pro něj jsou takoví lidé jen zrnko v písku

Fotbalový expert se ale s fanoušky a jejich kritikou vypořádal ve svém stylu. „Koukám, že jste slovenská chlouba. Slušný, vychovaný, jen trochu zakomplexovaný. A zřejmě odborník na komentování. Ale takových tady máme dost. Nemusíte přidávat další vzorek tuposti. Na rozdíl od vás jsem nepoužil žádný vulgární výraz, jen jsem si v soukromé konverzaci s kolegou – ne v přenosu – dovolil vtip. Vy jste se v rozhovoru s přáteli nikdy neotřel o Čechy?“

„A vzhledem k mé slovenské ženě a velké části rodiny na Slovensku těžko někdo může pochybovat o mém vztahu ke Slovensku. Ale to vy těžko pochopíte. Upřímně, jestli se někdo uráží kvůli nevinnému vtípku, opakuji, navíc v soukromé konverzaci, hodně to o něm a jeho sebevědomí vypovídá,“ netajil se svým názorem Bosák.

Kromě toho uvedl, že lidé, kteří jeho slova kritizují, jsou frustrovaní a neúspěšní. A takoví lidé jsou pro komentátora jen zrnkem písku a je jim „kulový“ do toho, co sám říká a píše. Souhlasíte s ním?

Zdroj: Expres.cz

Autor: Raina Tomanová



Související články