Jaroslav Tvrdík zuří. Po prohře slávistů se drsně pustil do vlastních hráčů

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
jaroslav tvrdik
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Takhle si slávisté zápas s izraelským týmem Maccabi Haifa v rámci evropské Konferenční ligy rozhodně nepředstavovali. Určitě ne Jaroslav Tvrdík, který prohru 1:0 hořce okomentoval na svém twitteru. A není to hezké čtení.

Slavia ukončila prohrou na Letné v třístém derby své dlouhé vítězné tažení v české lize a v pohárech se jí nedaří. Prohra s Maccabi Haifa je už jejich čtvrtá venkovní porážka v pohárovém zápase a není divu, že vedení to začíná reflektovat i veřejně.

Tentokrát sešívaní nestačili na soupeře především kvůli špatné koncovce a v tabulce své skupiny se propadli na třetí místo. Postup do jarní části soutěže se jim tak zkomplikoval.

Za dva týdny, kdy je s týmem Maccabi Haifa naplánována odveta, čekají všichni úplně jiný výkon, a to všem zraněním navzdory.

Nedostatečné individuální výkony

Slavia se totiž už dlouhodobě potýká se zraněními svých hráčů, kteří nemohou do zápasů nastoupit. Potíže má především v obraně, kde jsou díry vidět.

Jenže čtvrteční zápas ukázal, že zakončení je rovněž něco, v čem má Slavia mezery, alespoň to tedy předvádí právě v zápasech v Evropě.

„Některé naše individuální výkony byly nedostatečné. Chyběl větší důraz, agresivita. Prohrávali jsme osobní souboje. A situace v ofenzivě jsme nedokázali řešit, přitom právě v pokutovém území se zápasy rozhodují,“ řekl po zápase trenér pražského celku Jindřich Trpišovský.

Hráči nechápou, co to znamená hrát za Slavii

Kouč sice může cítit zklamání, ve vedení už budou pocity o poznání trpčí. Dokazuje to tweet předsedy představenstva SK Slavie Praha Jaroslava Tvrdíka.

„Od týmu čekám výrazně více než výkony poslední doby. Možná všichni hráči dobře nechápou, co to znamená hrát za Slavii a že nelze žít z úspěchu minulosti,“ napsal Tvrdík na sociální síť.

V podobném duchu se vyjádřil i ukrajinský reprezentant a hráč Slavie Taras Kačaraba, jenž odehrál utkání v masce, kterou nosí kvůli vážnému zranění lebky.

„Musíme si uvědomit, v jakém týmu hrajeme, a pak nechat na hřišti úplně všechno. Jsem ze zápasu a našeho výkonu zklamaný,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci.

Zdroj: Twitter, facebook SK Slavia Praha

Autor: Marek Slanina



Související články