Nároďák měl při cestě do Baku komplikace. Řekneme vám, v čem spočívaly

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
narodni tym euro
Zdroj: Profimedia

Dnes v šest večer se čeští fotbalisté utkají ve čtvrtfinále s Dány. Odletěli proto do Baku, ale už nyní je jasné, že na EURO z českého letiště odlétli naposledy. Dokonce kvůli tomu museli využít větší letadlo, než jakým doposud létali.

Český tým cestoval původním letadlem na soustředění do Itálie, dvakrát do Glasgow, jednou do Londýna a do Budapešti. Jenže před samotnou cestou do Ázerbájdžánu musel letadlo vyměnit za úplně jiné.

„Nevešli bychom se, bereme s sebou všechny věci, protože v případě postupu by se letělo rovnou do Londýna,“ vysvětlil mluvčí reprezentace Petr Šedivý. Reagoval tak na otázku, proč je tak důležité najednou pro tým mít větší letadlo, než jaké měl doposud.

Někteří měli obavy z dlouhého letu

Z pražského hotelu se fotbalový tým vydal ihned do letu ZT 0401 britské charterové společnosti Titan Airways. Dokonce se stihl usadit i s šestiminutovým předstihem.

Ve 14:24 se vzneslo letadlo z dráhy v Ruzyni a muži měli před sebou čtyřhodinový let do nejvzdálenější země šampionátu.

Někteří z dlouhého letu měli obavy. „Nejdál jsem zatím byl na tréninkovém kempu v Kataru. Je dobře, že letíme dva dny dopředu. Ráno jsem si přivstal, tak snad během letu usnu,“ řekl Michal Sadílek pro Blesk.

Tým českých fotbalistů se ještě před odletem v dopoledních hodinách rozloučil se Strahovem, kde se podle informací ještě kluci neplánovaně chystali na budoucí zápas v Baku. Jen jim počasí nepřálo, ale ve vzdálené destinaci si hezkého počasí užijí až až.

V Baku, které je vzdálené přes tři tisíce kilometrů, je přes třicet stupňů. Teploty se přitom mohou i nadále zvyšovat.

Mohou se stát dva scénáře

Ve hře jsou momentálně dva scénáře. Jestliže český národní tým v sobotu proti Dánům vyhraje, čeká jej automaticky cesta do Londýna. Pokud ovšem prohraje, pravidla jsou nemilosrdná a tým by se musel vrátit zpět domů.

Pokud by tým vyhrál a letěl do Londýna, ve středu by se ve středečním semifinále utkal proti jednomu z dvou nejlepších týmů.

A to buďto proti Anglii samotné, nebo Ukrajině. Pokud uspěje, čeká ho 11. července finále. A třeba se dočkáme i oslavné tečky opět v Praze na náměstí, abychom jej přivítali.

Zdroj: Blesk

Autor: Ivan Glaser



Související články