NBA: Harden si během zápasu obnovil zranění stehenního svalu. Jeho Brooklyn zvítězil nad New Yorkem 114:112

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
james harden nba
Zdroj: Profimedia

Brooklyn zdolal New York 114:112 i poté, co si James Harden po čtyřech minutách hry obnovil zranění stehenního svalu a musel ze zápasu odstoupit. Výrazný podíl na výhře měl Kyrie Irving, který nastřílel 40 bodů.

Na své konto si připsal pět trojek a sedmkrát asistoval. Dallas si poradil s Utahem i bez opory Kristapse Porzingise, 31 bodů, devět doskoků a osm asistencí si připsal Luka Dončič.

„Skvělý týmový výkon,“ nešetřil chválou trenér Steve Nash

Duel mezi Brooklynem a New Yorkem rozhodl šestkami 3,7 vteřiny před koncem Jeff Green. Důležitou trojku ale trefil z těžké pozice právě Irving, který měl na výhře vysoký podíl. Byla to ale dobrá práce celého týmu.

„I když si musel na lavičce Irving odpočinout, ostatní spoluhráči ho skvělé zastoupili. Byl to výborný výkon všech,“ chválil svůj tým trenér Nets Steve Nash, jak informovaly České noviny. Podle Irvinga to byla výhra, kterou potřebovali poté, co přišlo zranění Hardena.

Při absenci Hardena a Kevina Duranta sekundoval hvězdě Brooklynu Green, který získal 23 bodů. Joe Harris si připsal bodů 16 a 8 doskoků. Ani Julius Randle s 19 body, 15 doskoky a 12 asistencemi nepomohl Knicks k výhře.

Dallas si připsal pátou výhru v řadě

Dallas zdolal vedoucí tým Západu Utah poměrem 111:103 i bez kmenového hráče Porzingise, kterého trápí zraněné zápěstí. Bodového maxima dosáhl Dorian Finney-Smith, 20 bodů si připsal Jalen Brunson, o všech 111 bodů se postaralo pouze šest hráčů Mays.

Jak píší České noviny, kouč Dallasu Rick Carlisle ohodnotil zápas následovně: „Udržet nejlepší celek ligy na 103 bodech je dobrá práce. Proti nim jsme hráli mnohem fyzičtěji, než jsme hráli v posledním zápase, což rozhodlo o naší výhře.“ Pro Mavericks to bylo třetí utkání během pouhých čtyř dnů.

Mike Conley si připsal 28 bodů a 7 finálních přihrávek, Bogdanovič, Clarkson a Mitchell získali po 16 bodech.

Toronto bylo úspěšné podruhé za sebou

Velmi vyrovnaný duel byl k vidění mezi Torontem a Washingtonem. Ten rozhodl střelou za tři body v poslední vteřině Gary Trent Jr. a domácí nakonec zvítězili 103:101.

Raptors ve druhé polovině zápasu stáhli manko 19 bodů, nejlepším střelcem se stal Pascal Siakam. Toronto zvítězilo podruhé za sebou poprvé od 21. února.

Trenér Raptors Nick Nurse přiznal, že si na konci zápasu chtěl vzít time out. „Nakonec jsem si řekla, že máme na střelu stále hodně času. Měli jsme i další důvody, proč si ho nevzít, a nakonec jsme závěr zvládli.“

Wizards na výhru nestačily body Russela Westbrooka. Tento rozehrávač si připsal 23 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí. Dosáhl na ceněnou statistiku již podeváté z posledních 18 duelů. Jeho tým ale zvítězil pouze čtyřikrát. Naražený bok má Bradley Beal, který stále Washingtonu chybí.

Phoenix vybojoval šestou výhru v řadě, ale aby ji získal, nečekaně se nadřel. V Houstonu bojoval a nakonec zvítězil 133:130, v zápase zářil Devin Booker, který týmu pomohl s 36 body, šesti doskoky i asistencemi.

Autor: Raina Tomanová



Související články