NBA: Satoranský se střelecky trápil, jeho Chicago ale zvítězilo těsným rozdílem. Philadelphia vyhrála nad Utahem

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
tomas satoransky
Zdroj: Profimedia

Basketbalisté Chicaga porazili New Orleans jen o čtyři body 128:124, Tomáš Satoranský přispěl k výhře svého týmu dvěma body, čtyřmi asistencemi a dvěma doskoky. Philadelphia si poradila s Utahem, který udolala nakonec až v prodloužení 131:123.

40 bodů nastřílel Joel Embiid, který přidal i 19 doskoků. Chicago uspělo po dvou porážkách v řadě a nachází se ve středu tabulky Východní konference. Ztrácí ale jedinou výhru na šesté Charlotte, aktuálně je na desátém místě.

Proti New Orleans se často prosazoval Zach Lavine s 36 body

Lavine odvrátil snahu soupeře dokonat obrat, Pelicans v posledních 35 vteřinách dokázali nastřílet úctyhodných 11 bodů. Satoranskému se střelecky nedařilo a skóroval jen smečí poté, co si vyměnil míč se spoluhráčem Youngem – seběhl si pod koše. Při rychlém protiútoku se mohl pochlubit i povedenou asistencí.

Dva nejlepší celky konference Philadephia a Utah se utkaly v zápase, který byl velmi divácky atraktivní. Byla to bitva dominantních pivotů – obránce Goberta a Embiida, který je aktuálně ve velké formě a pomáhá svému týmu ze všech sil.

Jako vítěz z tohoto duelu vyšel kamerunský hráč, který pokořil čtyřicetibodovou hranici již popáté v této sezoně. Embiid trefil trojku šest vteřin před sirénou a vynutil si tak prodloužení, ve kterém se stal hrdinou Tobias Harris. V nastavené pětiminutovce zaznamenal polovinu ze svých 22 bodů.

Ze zápasu byl vyloučen Mitchell

Embiid v zápase chtěl dominovat a pro něj to byl zápas, ve kterém chtěl ukázat, že patří mezi nejlepší. Mitchell táhl Utah 33 body, ale v závěru zápasu mu povolily nervy a dostal dvě technické chyby za protesty, po kterých přišlo vyloučení.

Los Angeles prohrálo se Sacramentem 123:123 a v Západní konferenci spadli na třetí místo za Phoenix. Lakers nepomohl ani výkon Schrödera, který si připsal 28 bodů a devět asistencí.

Autor: Raina Tomanová



Související články