Olympiáda v Japonsku? Žádný luxus. Nepochopíte, na čem tam budou sportovci muset spát

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Olympijske hry
Zdroj: Carolina Jaramillo / Shutterstock.com

Olympijské hry startují již tento pátek a sportovci se pomalu přesouvají do Tokia, v němž se bude tato velká událost odehrávat. Organizátoři akce se snaží světu ukázat, jak zodpovědně Japonsko přistupuje k obnovitelné energii a recyklaci. Píše o tom CNN.

První věcí, která sportovce po příjezdu do ubytování zarazila, jsou postele. Ty jsou vyrobeny z recyklovatelného materiálu a prý se na nich nedá skákat. Přesně z toho důvodu je část veřejnosti označila za antisexuální.

Žádné dovádění!

Postele, na kterých budou sportovci z celého světa spát, jsou vyrobeny z lepenky a unesou až dvě stě kilo. Pokud by se na nich však někdo rozhodl skákat či provádět jiné věci, mohly by se snadno rozpadnout.

Veřejnost se těmito postelemi baví a přemýšlí, zda Japonsko plní svůj plán, ve kterém se snaží co nejvíce minimalizovat jakékoliv riziko přenosu koronaviru. Přesně toto zahrnuje právě i případné intimní sblížení sportovců.

Během olympiády, která začíná třiadvacátého července, je ve vesnici zasazené do Tokijského zálivu zapotřebí až osmnáct tisíc lůžek. Pro paralympiádu bude zapotřebí pouze osm tisíc lůžek.

Snímky, které sportovci sdílejí na sociálních sítích, ukazují malé místnosti s kartonovými postelemi. Někteří účastníci však budou muset pokoje sdílet a odborníci tvrdí, že by se tak mohlo zvýšit riziko šíření koronaviru.

Postel vyrobená z kartonu

I když jsou postele dostatečně pevné, aby odolaly váze mohutných vzpěračů a vysokých basketbalistů, jsou určeny pouze pro jednu osobu. Sportovci na místo události dorazí jen krátce před závodem a musí místo opustit do osmačtyřiceti hodin po vyloučení nebo dokončení závodu.

Je jisté, že letošní olympiáda bude tak trochu jiná než ty předchozí. Lidé na sociálních sítích sportovcům přejí, aby jim postel dopřála načerpání potřebné energie k závodu, a také žertují o tom, aby si dali účastníci pozor na pravidlo, že postel je pouze pro jednoho.

Irský gymnasta Rhys McClenaghan proto natočil video, ve kterém skáče na papírové posteli a snaží se dokázat, že nejsou tak křehké. Ve videu zmínil, že tyto antisexuální postele vydrží více, než si lidé myslí.

Japonští organizátoři budou sportovcům také rozdávat kondomy. Není to však proto, aby je využili na výletě přímo v Tokiu, ale aby ve svých domovinách zvýšili povědomí o ochraně před pohlavními nemocemi.

Zdroj: CNN

Autor: František Olša



Související články