Slavia opět prodlužuje sérii bez porážky. Pomáhá jí v tom mladý talent Sima

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
sima slavia
Zdroj: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Slavia i v dalším kole domácí ligy zvítězila, a to nad Libercem. Opět to bylo 3:0 a opět dal dva góly Abdallah Sima. Ten se zatím ukazuje jako velmi přínosná posila Edenu. I díky němu vede Slavie českou ligu a její neporazitelnost se protáhla na třiadvacet zápasů v řadě.

Teprve devatenáctiletý křídelník původem ze Senegalu dal v posledních čtyřech ligových zápasech šest gólů.
Simu chválí hlavně spoluhráči.

„Skoro se na něj můžeme spolehnout, že dá v zápase gól, což je výborné hlavně v těchto zápasech, kdy nějakým způsobem dobýváte branku. Je schopný dát gól ze standardky, z brejku, po centru… Pro nás je to hrozný přínos,“ uvedl pro Radiožurnál obránce Slavie Lukáš Masopust.

O Simu bude nepochybně zájem

Spokojený je s jeho prací na trávníku také trenér Jindřich Trpišovský. Ale už nyní je mu jasné, že si tohoto sešívaného talentu všimnou i ostatní kluby. Je pravděpodobně jen otázkou času, kdy a za jakých okolností Slavia tento svůj talent zpeněží.

„Byl bych rád, kdyby tady na jaro zůstal. Myslím si, že tomu hráči bude postupně narůstat cena, jako to bylo s Tomášem Součkem.“ uvedl k možnému přestupu Simy trenér sešívaných.

Slavia zůstává neporažena

Slavia už v domácí Fortuna lize neprohrála již třiadvacet utkání po sobě. Naproti tomu Liberec získal v posledních třech zápasech jen jeden bod.

„Směrem dopředu všechno v pořádku, ale bohužel takový zápas blbec. Měli jsme několik šancí, které jsme nedokázali dotáhnout do branky. Musím pochválit hráče, že to nevzdávali, dělali soupeři problémy. Tím, že jsme dnes nedali branku, jsme ale proti Slavii nemohli bodovat,“ vyjádřil se po zápase trenér libereckých Pavel Hoftych.

Na výhře 3:0 se tedy podílel Sima, který se trefil ve 23. minutě hlavou. Na konci prvního poločasu se trefil Olayinka, opět hlavou. Skóre zpečetil v 75. minutě opět Sima.

Sešívaní si i nadále udržují pětibodový náskok před druhou Spartou. Ve středu je pak čeká Zlín.

Autor: Markéta Krejčí



Související články