Valentino Rossi změnil profesi. Dal tak originálně najevo radostnou novinu

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
valentino rossi
Zdroj: Profimedia

Jeho jméno zná i ten, kdo se o sport příliš nezajímá. Valentino Rossi je legenda. Dvaačtyřicetiletý italský závodník je považován ze jednoho z nejlepších jezdců všech dob. A je také proč: na svém kontě má celkem 115 Velkých cen. Teď k nim navíc přibyde jedna, kterou bude střežit jako oko v hlavě ze všech nejvíc.

Rossi se včera pochlubil s tím, že s partnerkou čekají dítě. Je to pro něj odměna za skvělý vztah, ve kterém spolu jsou, a velkou radost s ním sdílejí i fanoušci. Na druhou stranu ale trochu oplakávají, že je to jeden z posledních úspěchů, který s Rossim oslaví.

Už v srpnu totiž oznámil, že se chystá ukončit kariéru. A fanouškům dlouho vrtalo hlavou proč. Možná právě to, že bude poprvé tatínkem, ho k tomu přimělo. „Řekl jsem, že rozhodnutí o příštím ročníku udělám po letní přestávce. Rozhodl jsem se na konci sezony skončit,“  uvedl na tiskové konferenci v Rakousku.

Důkladná kontrola

Rossi si už v minulosti vysloužil přezdívku Doktor, sám ji dokonce používá. Teorií o jejím původu je více, jedna z nich je dle Sport.cz spojená s jeho rodnou Itálii, kde tak přezdívají každému člověku, který svému řemeslu perfektně rozumí.

Na svých sociálních profilech tak příhodně zveřejnil několik fotografií, kde je oblečený v bílém plášti a stetoskopem zkoumá břicho své partnerky. Že by opravdu změnil profesi a stal se doktorem? „Po důkladné kontrole můžeme oznámit, že Franci je těhotná. Čekáme holčičku,“ připsal k příspěvku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Valentino Rossi (@valeyellow46)


Fotka na jeho instagramu samozřejmě dlouho nemusela čekat na celou záplavu srdíček, mnoho lidí je ale také smutných, že Rossi skončí s kariérou. Sportovec ale dodal, že i když už nebude jezdit s MotoGP, chystá se rozjet vlastní stáj a chtěl by si také vyzkoušet závodění v autech.

„Rád bych jezdil v autech. Mám to moc rád, jen o trochu méně než závodění na motorkách,“ uvedl. Dodal ale, že na toto rozhodnutí nijak nespěchá, v následujícím roce by se chtěl především věnovat svým dvěma ženám v rodině. Na miminko se moc těší.

V šampionátu od roku 96

Závodění v šampionátu se Rossi věnuje už od roku 1996, a je tak jasné, že bude fanouškům opravdu chybět. I on sám přiznává, že bude postrádat spoustu věcí, bylo ale už prý na čase se rozhodnout. Koneckonců cen má doma celou řadu a pomalu je nemá kam dávat.

Má na svém kontě například 89 prvenství v královské třídě MotoGP, stal sedminásobným šampionem tohoto závodu. Jde o rekordní počet, který zdaleka nikdo nepřekonal. Celkem devětkrát se stal mistrem světa. Samozřejmě že každá cena pro něj měla velký smysl, ale nic se nevyrovná radosti z očekávaného potomka.

„Příští rok se můj život změní. Ale bylo to skvělé, moc jsem si to užíval. Byla to hodně dlouhá cesta a byla to velká zábava. Prožil jsem nezapomenutelné chvíle se všemi kluky, se všemi, kteří se mnou spolupracovali,“ dodal pro média šampion.

Zdroj: Instagram, Sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články