Argentinský umělec vysílá do světa „Boží ruku“. Portrétem Maradony uctívá jeho památku

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
obraz Maradona
Zdroj: Profimedia

Maxi Bagnasco říká, že zná každý rys Diega Maradony, protože téměř denně maloval jeho portréty. Umělec, který vytváří realistické obrazy ve spreji na obrovská plátna, se rozhodl uctít Maradonovu památku.

Tato fotbalová legenda loni v listopadu zemřela na infarkt myokardu. „Nebojím se, věřím, že to, co ode mě lidi vidí, je Boží ruka“ řekl Bagnasco s úsměvem a odkazuje tak na Maradonovou přezdívku.

Vzpomínal na slavný gól Argentiny proti Anglii v roce 1986

„Maradona mě bude doprovázet i v dalších projektech, které chystám,“ řekl umělec pro stanici CNN. Svůj telefon používá ke kopírování fotografií slavného fotbalisty.

V Argentině není známější osoby. Maradonu přezdívali D10S, je to hříčka slova „Bůh“ a souvisí také s číslem deset, které Maradona nosil na fotbalovém dresu.

Bagnasco předvedl v Buenos Aires asi dvacet obrazů Maradony, včetně obřího ztvárnění slavné pózy fotbalového útočníka v jeho modrobílém argentinském dresu.

Jeden obraz zobrazoval mladého Maradonu s dlouhými vlasy, na další fotografii držel Světový pohár. Fotografie zachycovaly i jeho osobní stránku, například obraz s doutníkem před obrovskou argentinskou vlajkou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Maximiliano Bagnasco (@maxibagnasco)

Bagnasco toužil být umělcem již od devíti let

O Bagnascovo umění je velký zájem. „Argentinský fotbalista Maradona je nejznámější na světě, měl jedinečný život, jaký už nebude mít nikdo jiný,“ řekl CNN umělec. Některá jeho díla se dokonce stala součástí dražby.

Pokud ho někdo požádá, aby Maradonu namaloval, nemá problém kvůli tomu kamkoliv odletět. Jiná slavná osobnost ho ale dle jeho slov natolik nezaujala.

Diego Maradona byl ve fotbalovém světě velmi kontroverzní osobou. Jeho osobní život byl velmi divoký, protkaný drogami. Měl několik manželek, se kterými zplodil celkem osm dětí.

Ve sportovní kariéře se mu velmi dařilo. V roce 2004 byl zařazen mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů. S národním týmem Argentiny získal  v roce 1979 titul mistra světa hráčů do 20 let, vyhrál rovněž v roce 1986 mistrovství světa v Mexiku a byl druhý na mistrovství světa v roce 1990.

Autor: Raina Tomanová



Související články