Boxera obvinili ze zabití těhotné ženy. Těla se zbavil obzvlášť znepokojivým způsobem

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Felix Verdejo
Zdroj: Profimedia

Nejen boxerským světem otřásla zpráva o Félixu Verdejovi, který již v roce 2012 reprezentoval své Portoriko na olympijských hrách. V současné době se potýká s obviněním ze zabití své těhotné partnerky.

Informace se objevily na internetových stránkách agentury Reuters, potvrdil je i americký federální soud. Verdejo je od neděle ve vazbě za vraždu sedmadvacetileté přítelkyně Keishly Rodrígues Ortiz.

Obviněn je nejen ze zabití, ale také loupeže automobilu

Obvinění padlo na jeho hlavu nejen za vraždu, ale také za loupež automobilu, kvůli které bylo úmyslně zabito ještě nenarozené dítě, jak uvedla advokátní kancelář v Portoriku ve svém prohlášení.

Verdejo, kterému je 27 let, by v nejhorším případě mohl být odsouzen k trestu smrti. Jeho advokát se ještě k celé situaci nevyjádřil a není k zastižení.

Rodríguez byla zabita ve čtvrtek poté, co se setkala s Verdejem. Podle dostupných informací Verdejo o dítě nestál. Na policii se šel nakonec sám udat.

Verdejo měl ženu udeřit do obličeje a vstříknout jí do těla cizí látku, poté její tělo hodit do laguny v San Jose. Některé zdroje uvádějí, že do ní ještě střílel. Úřady vydaly zatykač na boxerského reprezentanta poté, co vyšetřovatelé vyslechli svědky.

Musely se také přezkoumat záběry z místních kamer a záznamy z mobilních telefonů nejen oběti, ale dalších možných svědků vraždy.

Stovky lidí se shromáždily na mostě, ze kterého bylo tělo ženy shozeno do laguny

Lidé chtějí pro Rodríguez spravedlnost. Stovky z nich se shromáždily na mostě, kde došlo ke vhození těla do laguny, a nabádali k dalším krokům k řešení nárůstu násilí na americkém ostrovním území.

„Bolest, hněv a rozhořčení, které pociťujeme pokaždé, když jsme svědky trestného činu genderového násilí, v nás musí zůstat naživu,“ vyjádřil se k situaci guvernér Portorika Pedro Pierluisi.

Vyjádření uskutečnil v neděli, tři měsíce poté, co vyhlásil stav nouze, aby se touto otázkou mohl zabývat.

Félix Verdejo bojoval v lehké váze v roce 2012, kdy reprezentoval právě Portoriko. Má bilanci 27 výher a dvě prohry.

Autor: Raina Tomanová



Související články