Na léto se chystá velký zápas v historii těžké váhy. Proběhne mezi Joshuou a Furym

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Anthony Joshua
Zdroj: Brian J Ritchie/Hotsauce

Eddie Hearn, anglický sportovní promotér, promluvil o tom, co si myslí o velkém boxerském zápase, který se chystá na letošní léto. Anthony Joshua se v něm postaví proti Tysonu Furymu.

Hearn uvedl, že boj o čtyři světové tituly v těžké váze se bude odehrávat v červenci nebo srpnu v Saúdské Arábii. Promotér pro BBC Sport potvrdil, že je to schválené.

Oba soupeři dostanou kopie smluv v nejbližších dnech, aby se mohla případně upravit a podepsat, jak Hearn potvrdil reportérovi BBC Sport.

Oba zápasníci proti sobě zatím slovně nevystoupili

Fury už Joshuu na sociálních médiích provokoval. K osobnímu slovnímu střetnutí ale zatím nedošlo.

V jednom příspěvku Fury uvedl, že by odešel po svých výkalech, pokud by Joshua přešel přes tři kola.

Jednatřicetiletý Joshua vyhrál 24 zápasů z 25, o rok starší Fury má na kontě 30 vítězství a jednu remízu.

Fury je držitelem titulu WBC v těžké váze, pás sebral Deontayu Wilderovi loni v únoru. Joshua zase drží světový titul IBF, WBA a WBO. Jakýkoliv souboj mezi těmito dvěma muži tak bude první v historii těžké váhy, kdy se bude bojovat o čtyři tituly.

Problematické datum

Hearn uvedl, že je pravděpodobné, že bude datum zápasu v rozporu s olympijskými hrami, které budou probíhat od 23. července do 8. srpna.

Termín by tak mohl být problémový pro Joshuu, protože jeho trenér Rob McCracken se bude účastnit právě olympiády jakožto výkonný ředitel GB Boxing.

Souboj ale rozhodně nebude posunutý, protože dohoda je jasná.

Autor: Raina Tomanová



Související články