Britská média vychvalují Arsenal, který vyřadil Slavii z Evropské ligy

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Alexander Lacazzete
Zdroj: Profimedia

Britská média označila výkon Arsenalu v odvetném zápase proti Slavii jako nejlepší výkon v sezoně. Na rozdíl od prvního utkání, kdy pouze remizoval, se v Edenu ukázal jiný tým.

Arsenal po kvalitním výkonu oslavil postup, který si zasloužil nejen podle anglických médií. Deník Evening Standard napsal, že to byl od klubu parádní výkon a pod trenérem Mikelem Artetou asi nejlepší.

Pěkné venkovní vítězství, napsal server BBC Sport

Díky vítězství 0:4 nad pražskou Slavií udrželi fotbalisté Arsenalu naděje na výhru v celé Evropské lize a hlavně reálnou šanci na evropské poháry i v další sezoně. Je to již dvacet pět let, co se do nich Arsenal naposled nekvalifikoval, dodala BBC.

Oproti prvnímu duelu hrál v Edenu jiný Arsenal. „Tlak byl velký, ale Arsenal podal adekvátní výkon. Bylo to na hony vzdálené tomu, co předvedl na domácím hřišti, kdy byl nemastný neslaný,“ uvedl Evening Standard.

Pro Arsenal by v případě prohry v podstatě skončila sezona. V Premier League se trápí na devátém místě, ale poslední dva měsíce se dal do kupy.

Slavia sice na domácím hřišti už přes rok neprohrála, Arsenal ale byl v koncovce efektivní. I když tedy v prvním utkání Arsenal uhrál jen remízu, v Praze dokázal skórovat čtyřikrát během několika minut.

Ve druhém zápase mezi Slavií a Arsenalem domácí hráči nedokázali ani jednou vystřelit na branku. Arsenal oproti tomu vystřelil pětkrát, čtyři z pokusů skončily v brance.

Pochvalu dostali hlavně střelci branek

„Kanonýři“ tímto výsledkem připomněli fanouškům úspěšnou éru, která proběhla na přelomu tisíciletí. „V této sezoně byl takový výkon výjimečnou záležitostí. Hráči Arsenalu ale připomněli to nejlepší ze starých časů,“ pochválil hráče The Independent.

Alexandre Lacazette v zápase vstřelil dvě branky, další dvě přidali Bukayo Saka a Emile Smith Rowe. Podle deníku Evening Standard tito hráči patřili mezi nejlepší v zápase.

Arsenal se v semifinále utká s Villarrealem. Druhým postupujícím se stal Manchester United, proti kterému se postaví AS Řím. Finále je naplánované na 26. květen a zápas se odehraje v Gdaňsku.

Autor: Raina Tomanová



Související články