Fruhvirtová si připsala další úspěch, dostala se do čtvrtfinále v turnaji WTA

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
linda fruhvirtova
Zdroj: Profimedia

Patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová postoupila do dalšího kola v hlavní soutěži turnaje WTA. Je to její premiérová účast a díky výhře nad Emmou Navarrovou postoupila do čtvrtfinále.

Fruhvirtová patří mezi hráčky, které dostaly divokou kartu. Stejným způsobem byla nasazena také Američka Navarrová, kterou česká profesionálka ve druhém kole porazila 6:4 a 6:2. Jako další se proti ní představí Australanka Astra Sharmaová.

První zápas její soupeřka skrečovala

Fruhvirtová je ve světovém žebříčku na 499. místě. V prvním kole vyřadila nasazenou čtyřku Alizé Cornetovou, která kvůli zranění zápas musela předčasně ukončit.

Navarrová také nevyhrála díky skóre, zápas totiž vzdala její protihráčka Tereza Martincová. Pro obě tak bylo druhé kolo prvním zápasem, který odehrály celý.

Fruhvirtová bojovala hodinu a půl, ale nakonec mohla slavit úspěch nad Navarrovou a také postup do třetího kola. Její soupeřka je přitom o 95 míst výše. Česká tenistka jí vzala šest podání.

Sama ale o podání třikrát přišla a během zápasu udělala jedenáct dvojchyb. Ve výhru proměnila hned první mečbol.

Ve čtvrtfinále narazí na 165. hráčku světa Sharmaovou

„Chtěla jsem si pro tu výhru jít, obecně jsem spíš ofenzivní hráčka. Je to moje hra a řekla jsem si, že to nenechám náhodě. Byl to těžký, ale fakt dobrý zápas. Myslím, že mě do budoucna znovu posune dál,“ prozradila po utkání Fruhvirtová Radiožurnálu.

Její soupeřka ve třetím kole bude Sharmaová, která po velkém boji porazila Madion Brengleovou. Zápas pro ni ale mohl skončit jako neúspěch, protože ještě ve třetí sadě prohrávala 1:4.

Zápas zvládla otočit a nyní se postaví proti patnáctileté naději pro český tenis, pro kterou je její premiérová účast na hlavním turnaji velkým úspěchem.

Díky svému postupu výše turnajem si může zajistit ve světovém žebříčku mnohem lepší umístění, polepšit by si mohla o více než 100 míst.

Autor: Raina Tomanová



Související články