Největší hvězda londýnského Arsenalu se vzpamatovává z malárie

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Pierre Emerick Aubameyang
Zdroj: daykung / Shutterstock.com

Útočník Arsealu Pierre-Emerick Aubameyang nenastoupil v odvetném utkání proti Slavii, v prvním vzájemném zápasu jen seděl na lavičce a střídal. V současné době není tento hráč ve formě.

Naposled vstřelil Aubameyang gól v zápase proti Burnley a střídají se u něj dobré i špatné výkony. Jako hráč s nejvyšším platem a největším jménem měl do zápasu nastoupit, tentokrát ale neseděl ani na lavičce náhradníků.

Poslední ligový zápas Arsenalu proti Sheffieldu United vynechal

Důvod, proč nenastoupil v odvetném zápase v pražském Edenu, popsal na svém Instagramu: „Ahoj, děkuji za zprávy a hovory. Bohužel jsem dostal malárii, když jsem byl před několika týdny v reprezentační službě v Gabonu.“

Tím se vysvětlují jeho výkony, které jsou jako na houpačce. Pokud nastoupí, hraje pouze pár minut, v horším případě není ani připraven střídat.

„Tento týden jsem strávil několik dní v nemocnici, ale vrátím se brzy a silnější než dřív,“ dodal Aubameyang ve své zprávě, kterou zveřejnila stanice CNN.

Malárie se přenáší kousnutím komára Anopheles, dá se vyléčit, ale přesto na ni umírají statisíce lidí ročně.

Trenér Arsenalu Mikel Arteta doufá, že se kapitán týmu brzy vrátí do hry

„Uvidíme, jak rychle se zotaví. Myslím, že bude potřebovat několik dní, aby se z toho vzpamatoval. Chce se ale vrátit co nejdříve,“ potvrdil CNN kouč Arteta.

I bez svého kapitána dokázal Arsenal rozstřílet pražský tým 4:0 a postoupil do semifinále Evropské ligy. Tři branky přitom padly v rozmezí deseti minut.

Skóre otevřel Pépé, dvěma brankami se blýsknul Lacazette. Slavia Praha hrála bez potrestaného Ondřeje Kúdely, který dostal trest od UEFA na deset zápasů.

Ještě před výkopem si hráči Arsenalu poklepli, aby tak podpořili hnutí Black Lives Matter, které často protestuje proti policejní brutalitě nebo rasové nerovnosti.

„Hráči chtěli převzít tuto iniciativu a měli pro to správné důvody, takže jsme je jako klub podpořili. Rozhodčí i UEFA s tím také souhlasí, takže si myslím, že to bylo správné gesto,“ řekl trenér londýnského týmu.

Autor: Raina Tomanová



Související články