Bryce Harper dostal v baseballovém zápase míčkem do tváře. Odešel s krvavým zraněním

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Bryce Harper
Zdroj: Profimedia

Hráč Philadelphie Phillies Bryce Harper musel během zápasu opustit hřiště poté, co ho zasáhl ve vysoké rychlosti míček. Naštěstí se mu vyhnulo vážné zranění. Zápas se odehrál proti St. Louis Cardinals, nadhazovač Genesis Cabrera ho zasáhl míčkem, který letěl rychlost 97 mil za hodinu při šesté směně. Harper opustil hřiště po svých, i přes viditelné krvácení v obličeji.

Harper ale nebyl jediný, koho Cabrera zasáhl. Udeřil také Didiho Gregoria do zad. Rozhodčí poté museli varovat oba týmy, aby se uklidnili. Informace poskytla CNN Sports.

Harper se ozval fanouškům na sociálních sítích

Po zápase a návštěvě nemocnice Harper zveřejnil na Instagramu: „Všechno je v pořádku. Všechno se ukázalo jako dobré – CT a další věci. Takže obličej stále existuje. Budu v pořádku a uvidíme se brzy.“

Phillies nakonec v zápase zvítězili 5:3. Zápas se odehrál ve středu, do čtvrtečního utkání už Harper kvůli odpočinku po zranění nenastoupil.

Osmadvacetiletý Harper je tahounem týmu. V roce 2012 se stal nováčkem národní ligy a o tři roky později neužitečnějším hráčem NL. V Phillies působí již třetí sezonu.

Stal se nejmladším hráčem baseballu MLB

V roce 2015 se stal nejcennějším hráčem a ve svých 23 letech to byl nejmladší hráč, který tuto cenu získal.

Během sezony 2018/2019 podepsal třináctiletý kontrakt na 330 milionů dolarů právě s klubem Philadelphia Philies. Smlouva byla jednou z nejbohatších v historii severoamerického baseballu.

Harper v týmu nosí číslo tři. Během svého působení se stal pro klub platným hráčem. Věnuje se nejen baseballu, ale také reklamě.

Má několik sponzorských smluv, nechal se fotit nahý do časopisu. Podporuje také vlasovou kosmetiku nebo řetězec holičství.

Tento mladík má před sebou dlouho kariéru, a i když si v posledním zápase nezahrál, můžeme očekávat, že o něm ještě uslyšíme.

Autor: Raina Tomanová



Související články