Trenér Manchesteru City tým podporuje, ale zároveň přiznává, že proti PSG budou muset zabrat

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Manchester City
Zdroj: Profimedia

V prvním utkání semifinále Ligy mistrů tým Manchesteru City zvítězil v Paříži jen těsně. Vyhrál 2:1 díky gólům Kevina de Bruyneho a Riyada Mahreze, které padly až ve druhém poločase.

Příští úterý se hraje druhé utkání semifinálového duelu mezi Manchesterem City a PSG. Šéf City Pep Guardiola říká, že by jeho tým mohl být vyřazen, pokud se proti PSG neukáže v takovém světle, aby se za své hráče nemusel stydět.

Manchester City je teprve ve druhém semifinále v historii

City má tak napůl nakročeno k úspěchu. „Je to na půli cesty a je to jednoduché. Pokud budeme hrát stydlivě a nebudeme tím, kým jsme, PSG má kvalitu na to, aby vyhrálo 2:0 a postoupilo,“ řekl Guardiola pro BBC Sport.

Výhra v Lize mistrů by týmu velmi pomohla. „Pokud budeme hrát jako v posledních zápasech, máme velkou šanci se dostat do finále,“ věří hráčům jejich trenér.

City bylo v semifinále již v roce 2016, tam ale podlehlo Realu Madrid a do finálových bojů nepostoupilo. Proti PSG museli navíc hráči City dotahovat ztrátu. V 15. minutě se totiž trefil Marquinhos hlavou.

Do konce prvního poločasu už branka nepadla. V tom druhém skórovalo už jen City a navíc v 77. minutě dostal červenou kartu domácí Idrissa Gueye.

Hráči by se neměli stydět a dát do hry všechno, tvrdí Guardiola

Hráči Manchesteru City rozhodně na finále mají. „Je to tým, který je schopen dělat, co chce, protože má na to kvalitu. Proto jsme při zahájení hry trochu opatrní. V poločase jsem řekl, že si nestěžuji, chápu, že cítí odpovědnost, protože se chtějí dostat do finále,“ řekl pro sportovní server trenér City.

„Pokud prohrajeme, prohrajeme. Pokud se nedostaneme do finále, zkusíme to příští sezónu znovu, ale pokusíme se hrát naši hru. Obdivuji hráče za to, jak přešli od toho, že nebyli dobří, k tomu, jak se změnili.“

Hráči PSG v loňské sezoně prohráli ve finále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Na začátku letošní sezony nahradil trenéra Thomase Tuchela Mauricio Pochettino. Ten dříve trénoval Tottenham.

Tuchel teď trénuje hráče Chelsea, která v úterý ve druhém semifinálovém duelu remizovala s Realem Madrid 1:1.

Autor: Raina Tomanová



Související články