Bývalý šampion UFC Chris Weidman musel na operaci poté, co si v zápase zlomil nohu

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Chris Weidman
Zdroj: Profimedia

Bývalý šampion střední váhy UFC Chris Weidman musel podstoupit nenáročnou operaci poté, co během sobotního zápasu turnaje UFC 261 utrpěl zlomeninu nohy. Weidman si zlomil pravou nohu 17 vteřin po začátku zápasu s Uriahem Hallem. 36letý zápasník vyhodil nohu, když chtěl kopnout, Hall ho zablokoval svou vlastní nohou a poté už bylo slyšet jen praskání kostí. Zápas byl v tu chvíli okamžitě ukončen a Hall prohlášen za vítěze.

Weidman byl odvezen do nedaleké nemocnice v Jacksonville. V neděli jeho manželka zveřejnila fotografii amerického bojovníka na nemocničním lůžku po operaci nohy.

Manželka o něj měla strach

„No, to bylo hrozné,“ řekla. „V životě se stávají podivné věci a plány se rozdrtí. Byl to dlouhý den, ale jsem tak šťastná, že jsem konečně viděla mého muže po operaci.“

„Mému manželovi to láme srdce, protože znám práci a odhodlání, které každý den věnuje svému tréninku, takže pro něj chci jen to nejlepší,“ dodala Weidmanova manželka.

„Letos jsme si připomněli, jak vzácný je každý den, a jsem tak vděčný, že mohu strávit další den na Zemi vedle své lásky, i když je to v nemocničním pokoji daleko od domova,“ rozhovořil se o svém zranění samotný Weidman.

Weidman byl na druhé straně stejné situace před 8 lety

V roce 2013 si Weidman odnesl titul UFC ve střední váze ze zápasu s Andersonem Silvou. Zápas vyhrál, protože Silva ve druhém kole utrpěl stejnou zlomeninu nohy poté, co Weidman také zablokoval jeho kop nohou.

Silva byl kvůli tomuto zranění mimo více než rok, ale na sociálních sítích vyjádřil úctu k Weidmanovi.

„Přeji vám rychlé uzdravení. V této chvíli přeji vám a vaší rodině světlo a lásku. Fanoušci prosím respektujte tento okamžik tohoto neuvěřitelného válečníka a všichni si přejme, aby se brzy vzchopil,“ vzkázal Silva.

Weidman si ihned vybavil svůj zápas se Silvou, když slyšel, že mu v pravé noze rupou kosti. „Bylo to divné, jen jsem si představil Andersona Silvu,“ řekl bojovník UFC.

UFC 261 byl první turnaj, který se měl konat před halou plnou diváků, zúčastnilo se ho přibližně 15 000 fanoušků, kteří se dostali do Veterans Memorial Areny v Jacksonville.

Autor: Raina Tomanová



Související články