Bývalý sparťan před začátkem zápasu nepoklekl. Pocítil hněv celé Anglie

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
juraj kucka
Zdroj: Profimedia

Juraj Kucka si připravil pro anglické fanoušky pořádné překvapení. Při zápase mezi Watfordem a Leedsem, který se konal o víkendu, bývalý hráč Sparty rozvířil diskuze na internetu.

Kucka se totiž rozhodl před začátkem utkání nepokleknout na hřišti. Nebyl jediný, připojil se k němu jeho spoluhráč Emmanuel Dennis. Gesto má vyjadřovat symbol boje proti rasismu. Právě kvůli tomu, že toto gesto Kucka nepřijal, se angličtí fandové rozhodli ho proprat na sociálních sítích.

Kucka jako bývalý Sparťan vyzkoušel několik zahraničních klubů

Juraj Kucka vystřídal již mnoho fotbalových klubů. Bývalý Sparťan deset let působil v Itálii a Turecku, poté se rozhodl přestoupit do Anglie, konkrétně do Watfordu, a to ve svých 34 letech. Slovenský reprezentant se rychle dostal mezi nejlepší hráče a stal se stabilním členem týmu.

Má velkou zásluhu na tom, že jeho klub se drží na příčkách, které ho nepošlou do druhé ligy. Kucka ale kromě toho, že umí hrát fotbal, umí překvapit i svým chováním na hřišti.

Jak uvedla CNN Prima NEWS, Kucka patří mezi skupinu fotbalistů, kteří nepodporují gesto poklekávání před utkáním. Je to gesto, které se rozhodl neudělat a zůstal na hřišti stát. Bohužel se tím spustila velká lavina komentářů na internetu.

Většina z nich se ptala na otázku: „Ví někdo, proč Kucka ignoruje pokleknutí?“ Jiný člověk odpovídal: „Je to záhada, běž se ho zeptat sám.“ Kucka nicméně není jediným fotbalistou, který gesto nepodporuje. Slovák totiž následoval chování Marcose Alonsa, který hraje za Chelsea.

Podle Španěla Alonsa jde o laciné gesto

Tito fotbalisté se rozhodli, že toto gesto nebudou podporovat, a naopak se chtějí zúčastnit jiných akcí, které budou proti rasismu bojovat. Mnohem radši to udělají jiným způsobem, protože pro některé jde o velmi laciné gesto. Alonso prohlásil, že raději bude ukazovat nápis NO RACISM, tedy Ne rasismu, na svém rukávu.

Prvním rebelem, který před utkáním nepokleknul, byl Wilfried Zaha, jenž hraje za Crystal Palace. Ten toto gesto označil jako ponižující a rozhodně se ho nebude účastnit. Kucka tak mohl alespoň na dálku podpořit svého bývalého šéfa z pražské Letné.

Tam se minulý týden odehrálo utkání Evropské ligy mezi pražskou Spartou a týmem Glasgow Rangers. I po tomto zápase jsme v médiích mohli vidět, že se Velká Británie nebojí obout do českých hráčů i fanoušků a označit je za rasisty. Na stadionu přitom byly přítomné pouze děti, skotský klub ale bude celou věc řešit s UEFA.

Zdroj: CNN Prima NEWS

Autor: Raina Tomanová



Související články