Chelsea bude muset proti Realu Madrid předvést maximální výkon, říká její šéf Thomas Tuchel

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Thomas Tuchel
Zdroj: Profimedia

Tuchelova Chelsea první vzájemný duel v semifinále nevyhrála, ale odvezla si remízu 1:1. Odvetný zápas se odehraje ve středu 5. května a rozhodne o tom, kdo postoupí do finále soutěže.

Chelsea bude Real Madrid hostit na svém hřišti. Na něm bude podle Tuchelových slov „bojovat o každý centimetr“. Jeden gól venku může být pro Chelsea rozhodující.

Trenér Tuchel ví, že je před nimi ještě spousta práce

Pokud se Chelsea chce dostat do prvního finále od roku 2012, bude muset zabrat. „Je to poločas a budeme muset bojovat o každý centimetr a každou výhodu, kterou chceme mít, a musíme bojovat a zasloužit si to,“ řekl trenér Tuchel.

V prvním duelu otevřel skóre Christian Pulišić, ale v 29. minutě srovnal Karim Benzema a vykřesal pro svůj tým naději na další postup v Lize mistrů. Druhý poločas nepřinesl žádnou další branku.

Tuchel cítil, že jeho tým měl v počáteční fázi utkání zvýšit aktivitu, aby nad soupeřem získal převahu. Dodal, že měl pocit, že první polovinu zápasu měli vyhrát a že by si to zasloužili.

„Mohli jsme rozhodnout o celém zápase během první půl hodiny, hráli jsme dobře.“ Šéf Chelsea Tuchel okomentovat také nezajímavý výkon Timo Wernera, který v zápase nevyužil skvělou šanci na gól.

Werner v letošní sezoně za Chelsea skóroval jedenáctkrát

Naposledy to bylo o víkendu v zápase proti West Hamu v Premier League, ale v úterním důležitém zápase neproměnil velkou šanci svého týmu, která mohla zajistit pravděpodobnější postup.

Tuchel na Wernerovu adresu řekl, že je kvůli tomu možná naštvaný, ale na sportu je skvělé, že zítra už to nikoho nebude zajímat. Není to věc, nad kterou je třeba lámat hůl.

Pokud chce Real Madrid pomýšlet na svůj čtrnáctý titul v Lize mistrů, bude muset tvrdě pracovat, jak poznamenal jeho šéf Zinedine Zidane. „Do druhého zápasu půjdeme s myšlenkou vyhrát,“ vyjádřil se pro CNN Zidane.

Zápas se odehraje na stadionu Stamford Bridge ve středu 5. května od osmi hodin večer londýnského času. Oba týmy nejsou v semifinále náhodou, a proto mohou utkání rozhodnout maličkosti.

Autor: Raina Tomanová



Související články