Ibrahimović je vyšetřován fotbalovou UEFA kvůli údajnému finančnímu zájmu v jedné sázkové společnosti

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
ibrahimovic
Zdroj: ph.FAB / Shutterstock.com

Jak uvedl server BBC Sport, podle informací švédských médií útočník AC Milán Zlatan Ibrahimović porušil pravidla, protože se stal partnerem v jedné sázkové kanceláři. Hráči by totiž podle předpisů UEFA neměli mít finanční zájem v tomto odvětví byznysu.

Ibrahimović podepsal novou smlouvu s klubem, která bude platná až do jeho 40. narozenin, což je do října.

UEFA vydala prohlášení, ve kterém uvedla finanční zájem Ibrahimoviće

Bývalý útočník Manchesteru United nastřílel ve všech soutěžích 17 branek. „Etický a disciplinární inspektor UEFA byl dnes jmenován k provedení disciplinárního vyšetřování. Jedná se o možné porušení disciplinárních předpisů UEFA panem Zlatanem Ibrahimovićem za údajný finanční zájem o sázkovou společnosti,“ píše se v prohlášení UEFA, které na svých stránkách cituje BBC Sport.

Ibrahimović je švédský fotbalista, který momentálně nastupuje za AC Milán. V září tento hráč prodělal covid-19 a v únoru pomohl dvěma góly k výhře AC Milán nad FC Crotone, čímž tým dostal na špičku tabulky.

První střelou dosáhl Ibrahimović na 500 branek ve své klubové kariéře. Kromě toho, že bude nyní vyšetřován pro svůj zájem ohledně sázkové společnosti, dostal také pokutu.

V lednovém zápase došlo k ošklivému střetu s útočníkem Lukaku

Během utkání turnaje Coppa Italia se Ibrahimović střetnul s Romeluem Lukakuem z Interu Milán, za což dostal vysokou pokutu 4 000 eur. Oba hráči se dostali do výměny názorů. Ibrahimović sice popřel, že by použil rasistické urážky, nakonec byl ze zápasu vyloučen.

Také Lukaku byl Italskou fotbalovou federací obviněn z nesportování chování s provokativními frázemi. Belgičan byl nakonec pokutován částkou 3 000 eur.

Během své reprezentační kariéry mohl Ibrahimović nastupovat za Bosnu a Hercegovinu, Chorvatsko nebo Švédsko, vzhledem ke svému původu. Rozhodl se nakonec pro Švédsko, kde se narodil.

V reprezentaci debutoval v roce 2001 v zápase Švédska proti Faerským ostrovům. Působil také na mistrovství světa 2002 v Koreji a Japonsku, zúčastnil se EURA 2004, MS 2006 v Německu a EURA v roce 2008 i 2012.

Autor: Raina Tomanová



Související články