Někteří hráči kriketu ukončují účinkování v soutěžích kvůli obavám z covid-19

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
Kriket
Zdroj: Profimedia

V posledních dnech Indie bojuje s vysokým počtem nakažených lidí koronavirem. Na základě toho se někteří hráči kriketu rozhodli ukončit své působení v soutěžích. Mezi takové hráče patří například Adam Zampa, Kane Richardson, Andrew Tye nebo Ravichandran Ashwin. Ashwin uvedl, že si udělá pauzu od IPL (Indian Premier League), aby podpořil svou rodinu.

Tye odletěl do Austrálie v neděli s odvoláním na stres a také z obavy, že by se uzavřely hranice Austrálie.

„Jen jsem si myslel, že bych se měl pokusit dostat se domů, než uzamknou zemi,“ řekl Tye rozhlasové stanici SEN.

Nejen hráči se bojí o své zdraví, Indie hlásí vysoký počet nakažených i mrtvých

Tye letěl domů přes Bombaj a také Dauhá. „Určitě tu existují obavy. Mnoho lidí se mnou bylo v kontaktu. Někteří kluci se velmi zajímají o to, jakou cestou jsem se domů vydal  a jak jsem k ní přistoupil,“ dodal.

Indie hlásí více než 300 000 případů v posledních dnech a vytvářejí se tím i nové globální rekordy. V pondělí měla nejvyšší denní počet případů – přes 350 000 nakažených koronavirem.

Zampa ani Richardson nebudou k dispozici po zbytek sezony

Do Austrálie se vracejí z osobních důvodů také spin-off Zampa a nadhazovač Richardson. Uvedl to kriketový tým Royal Challengers Bangalore.

Vedení týmu podle BBC Sport respektuje jejich rozhodnutí a vyjádřilo hráčům plnou podporu v této nelehké době. Řada nejlepších australských hráčů ale zůstává v Indii, včetně Stevea Smithe nebo Davida Warnera.

Austrálie se již před časem vyhnula nejhoršímu průběhu pandemie covid-19 tím, že uzavřela hranice a vydala mnoho rychlých uzávěrek.

Mezi takové patří například třídenní uzávěrka v Perthu, která byla oznámena teprve před víkendem. Austrálie chce zabránit případům komunitního přenosu.

Autor: Raina Tomanová



Související články