Nejmladším střelcem hattricku v lize se stal teprve osmnáctiletý Adam Hložek

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
adam hlozek
Zdroj: Michal TUREK / MAFRA / Profimedia

Osmnáctiletý fotbalista Adam Hložek čekal na svůj první gól v dresu Sparty docela dlouho. Smůlu prolomil v zápase proti Opavě, kdy vstřelil branky hned tři a pomohl k výhře svého týmu 4:2. Hložek se tímto hattrickem stal nejmladším autorem tří branek v zápase od doby, co se hraje samostatná nejvyšší soutěž.

Kritici přitom hráči vyčítali, že se v předchozích pěti utkáních ani jednou netrefil.

Pracoval jsem na trénincích i v zápasech intenzivně, řekl Hložek

„Snažil jsem se to nevnímat, i když na sociálních sítích to člověk vidí. Snažil jsem se ale od toho oprostit a co nejvíc pracovat na tréninku a v zápasech. Věděl jsem, že se mi to vrátí a taky se to dneska potvrdilo,“ stojí v prohlášení od Hložka na webu fotbalové Sparty, kde s ním je uveřejněn krátký rozhovor.

Hložek poprvé skóroval již v 16. minutě, dvě branky přidal ve druhém poločase. Také se podílel asistencí na poslední trefě Sparty, která padla z nohou Srdjana Plavšiće.

„Samozřejmě jsem si to užil, i když to byla práce celého týmu. Dostal jsem to dvakrát vlastně do prázdné branky, jednou od Dočkyho (Dočkala), podruhé od Wiesyho (Wiesnera). Ten třetí gól jsem pak jen uklízel na zadní tyč. Jsem spokojený, užívám si to,“ vyjádřil se po zápase v témže interview Hložek. Po první polovině vedl sparťanský klub 2:0.

Sparťanský odchovanec si hru pochvaloval

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, řekli jsme si, že je budeme od začátku nahánět. To se nám povedlo, i když Opava byla od trenéra Kováče dobře nahecovaná a připravená. Ale hráli jsme dobře,“ neskrýval radost nad hattrickem i výhrou týmu teprve osmnáctiletý hráč.

Opava ale dokázala zápas ještě zdramatizovat, když vstřelila branku na 1:3. „Najednou jako kdybychom přestali na 10 minut hrát. Tohle se nám nemůže stávat, v jiných zápasech by se nám to mohlo opět vymstít,“ řekl pro ČTK Hložek.

Hložek po několika neúspěšných zápasech, kdy nevstřelil gól, dokázal, že je pro Spartu platným hráčem. Stal se nejmladším ligovým debutantem nejen pražského týmu, ale i české reprezentace.

Jeho hattrick se zapsal do historie, v 18 letech a 274 dnech se Adam Hložek stal nejmladším střelcem.

Autor: Raina Tomanová



Související články