Co stojí za smrtí Trončinského? Spekulace jsou znepokojivé

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
marek troncinsky hokej
Zdroj: Barbora Reichová / CNC / Profimedia

Marek Trončinský, dvaatřicetiletý hokejista, nečekaně o víkendu zemřel. Zpráva zarmoutila nejen jeho rodinu a lidi z hokejového světa, ale také jeho přátelé z Ústí nad Labem, kde pobýval. O příčinách jeho smrti se pořád spekuluje, podle mnohých za to může obliba alkoholu nebo drog.

Chlap jako hora, hokejová naděje, reprezentant České republiky. Nikdo z jeho kamarádů nemůže přijít na to, co se stalo. Jeden z jeho přátel tvrdí, že to byl bavič, který měl rád společnost kolem sebe a také alkohol. Rád popíjel se svými fanoušky, kterých měl mnoho.

Hokejista podepsal smlouvu v Anglii

Trončinský plánoval pokračovat v kariéře v anglickém Sheffieldu, kde ještě stihl podepsat smlouvu se Steelers. V jejich barvách odehrál již jednu sezonu a získal si i tady spoustu fanoušků. Některé zdroje tvrdí, že se hokejista předávkoval drogou – extází.

Další ale říkají, že v drogách rozhodně nejel, ale za to měl hodně rád alkohol. Měl být závislý na prášcích a nemocný, to ale nikdo z jeho blízkého okolí nepotvrdil. Rád si prý zahrál automaty, pokud měl peníze a měl blízko do herny, neváhal tam nechat velkou sumu peněz.

Prohrané peníze ho dostaly do dluhové pasti. Jeho smrt je ale záhadou, podle mnohých šlo o nešťastnou náhodu. Rozhodně zde nefiguroval někdo další nebo nešlo o sebevraždu. Po sobě zanechal malou šestiletou dcerku, které ještě před několika týdny byl na oslavě narozenin.

Zarmoucení jsou také jeho rodiče, protože byl jejich jediným synem. Péče o malou dcerku je tak na jeho partnerce. Jeho smrt ale otřásla také hokejových světem. Nejen fanoušci, ale také hráči z klubů, za které Trončinský hrál, vyjadřovali na sociálních sítích upřímnou soustrast a přáli hodně sil rodině a příbuzným.

Pomohl Sheffieldu k zisku poháru, byl v týmu tahounem

Jeho smrt nemohl okomentovat jeho bývalý spoluhráč z Anglie Ben O´Connor, který nyní reprezentuje Velkou Británii na mistrovství světa v Rize. „Marka všichni milovali. Bude v historii Sheffieldu zapsaný jako hráč, na kterého nikdy nezapomeneme,“ byl upřímně dojatý O´Connor.

Server iSport.cz přinesl prohlášení od anglického hráče po zápase se Slovenskem, ve kterém Anglie padla 1:2. Zprávu o smrti svého kamaráda se dozvěděl ráno před zápasem, takže celý tým měl v hlavě jiné myšlenky. Trončinský měl v Sheffieldu post obránce, a jeho sezona 2019/2020 byla velmi úspěšná.

„Není to zpráva, kterou chcete slyšet. Byl to dobrý kamarád, spoluhráč,“ zavzpomínal na svého přítele Ben O´Connor na tiskové konferenci po utkání. „Nečekali jsme to. Byl srdcem naší kabiny, vždycky byl tak veselý, pořád se usmíval.“

Autor: Raina Tomanová



Související články