Davidová má další titul. Neuvěříte, co přinesla zkušební komisi

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
marketa davidova
Zdroj: Profimedia

Zimní sezona už je dávno za ní, ale česká biatlonistka Markéta Davidová ve svých 24 letech získala titul inženýra. Obhájila tak diplomovou práci, složila i závěrečnou zkoušku.

Svůj úspěch sdílela se svými fanoušky na Instagramu. „Jsem Ing. Makula,“ napsala k příspěvku. Davidová studovala na České zemědělské univerzitě.

Letos získala i titul na mistrovství světa

Davidová potvrdila, že u učení seděla poctivě a byla naučená dostatečně. Stejně si ale ještě úspěch posichrovala trikem. Zkoušejícím totiž upekla sladký dezert. „Dnešní plán nacpat komisi vyšel,“ radovala se po úspěšném dokončení univerzity.

Letos je to pro ni již druhý titul, ten první získala ve své sportovní disciplíně – biatlonu. Dostala blahopřání také z Českého olympijského týmu: „Další čistá položka. Gratulujeme, Ing. Makulo.“

Není to ale jediný komentář, který ji k fotografii přišel. Za úspěchem je podle jejích slov těžká dřina a musíte mít pevné nervy. Již před dvěma lety, kdy obhajovala bakalářku, přiznala, že je často ve stresu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Markéta Davidová (@makulaa)

„Je to jiný stres než při závodě, možná i větší. Třeba při obhajobě bakalářské práce jsem se dost zakoktávala,“ řekla tenkrát pro web Biatlon.cz.

Přemýšlí o ukončení aktivní kariéry, ale u biatlonu chce zůstat

Ještě si odjezdí tuto sezonu a poté dá biatlonu možná vale. Markéta Davidová má jasno o své budoucnosti, nechce se totiž věnovat jen tomuto sportu.

„Byla bych moc ráda, kdybych mohla po skončení biatlonové kariéry plynule přejít do nějaké normální práce. Nechci, aby mi zbyl jen biatlon. Čímž neříkám, že bych se k němu nikdy nemohla vrátit, třeba k dětem,“ řekla.

Mám mladší sestry, tak mě to možná chytne spolu s nimi,“ ukončila svými slovy vyjádření, které přinesl server iSport.cz.

Rodačka z Jablonce nad Nisou má kromě zlata z Pokljuky také bronzovou medaili z mistrovství světa 2020 ve smíšené štafetě. Závod se odehrával v Anterselvě.

Autor: Raina Tomanová



Související články