Pavel Nedvěd dostal cenu za nepovedenou sezonu. Známý moderátor mu předal nelichotivou trofej

od Raina Tomanová
< 1 minuta čtení
pavel nedved
Zdroj: Profimedia

V letošní sezoně nepřevzal Pavel Nedvěd jako viceprezident velkoklubu Juventus Turín žádnou velkou cenu – do rukou mu nepřistál pohár Ligy mistrů ani trofej za vítěze italské ligy.

Přesto si jednu cenu zasloužil, i když takovou, o kterou nikdo nestojí. Do sbírky si může přidat Zlatého tapíra, kterého dostávají ti, jímž se nepovedla sezona, která byla i tak jedinečná.

Tuto cenu předává moderátor Valerio Staffelli

Této ceně se říká „Oscar za trapnost“ a trofej zamířila právě do rukou českého bývalého fotbalisty Nedvěda. A za co si ji vlastně vysloužil?

Juventus, který má v týmu dokonce světovou hvězdu Christiana Ronalda, vypadl v osmifinále Ligy mistrů s Portem. Navíc v nejvyšší italské lize skončil na pátém místě, ale do Ligy mistrů postupují právě jen čtyři první kluby.

Šéf Juventusu Andrea Agnelli se navíc hodně angažoval v projektu Superliga, který skončil ještě dříve, než se o soutěži věděly podrobnosti. Ani toto selhání Juventusu nepomohlo.

Moderátor Staffelli má už s předáváním ceny bohaté zkušenosti a za léta uvádění se setkal s mnoha reakcemi, když si „ocenění“ sošku odnášeli.

Nedvěd si cenu převzal přes okénko auta

Předání proběhlo velmi zvláštním způsobem, a to přes okénko auta. Nedvěd se ale při přebírání ceny nerozčiloval a Zlatého tapíra přijal s úsměvem, který vypadal tak trochu omluvně.

Server iSport.cz uvedl, že se k ceně vyjádřil následovně: „Máme nějaké problémy, ano, ale to je normální. Budeme bojovat až do konce.“ Nakonec z místa odjel i s trofejí.

Juventusu se v letošní sezoně střídavě daří i nedaří. Posledních několik zápasů sice zvítězil, ale i tak je na prvním nepostupovém místě, takže se může s Ligou mistrů pomalu rozloučit.

Autor: Raina Tomanová



Související články