Dcera Kateřiny Neumannové kráčí v matčiných stopách. Krásná blondýnka si ale vybrala jiný sport

od Markéta Krejčí
2 minuty čtení
Neumannova Katerina
Zdroj: Yan Renelt / MAFRA / Profimedia

Pamatujete si na olympiádu v Turíně v roce 2006? Na úžasný výkon Kateřiny Neumannové, která doběhla pro zlato a jejíž dcera jako malá gratulantka dojala celý svět? Tak téhle malé holčičce je už osmnáct let. Po mamince podědila vlohy ke sportu i krásu. Zatím se nejvíce věnuje tenisu. Se svým vzhledem by ale klidně mohla dělat modelku.

Kateřina Neumannová se narodila v roce 1973 v Písku. Od mala tíhla ke sportu, kterému se začala profesionálně věnovat v roce 1991, a to konkrétně běhu na lyžích. Už rok poté startovala na olympiádě ve Francii, o čtyři roky později získala v Naganu bronz a stříbro.

Sportovní úspěchy a zlato na olympiádě

V roce 2003 se jí narodila dcera Lucie a Kateřina si dala na chvíli od profesionálního sportu pauzu. Návrat na trať však měla s plnou parádou. Už v roce 2005 získala na Mistroství světa v německém Oberstdorfu zlato, a to na trati o délce 10 kilometrů.

Do srdce sportovních i nesportovních fanoušků se však zapsal její běh na olympiádě v Turíně, kde získala zlato. Do cíle tam za ní vběhla její teprve dvouletá dcera. Kateřina často vzpomíná, že se jednalo o jakousi „partyzánskou“ akci tehdejší chůvy, která přesvědčila organizátory, aby dívenku na trať pustili.

Všestranná sportovkyně

Když Kateřina viděla, že dcera má sportovní nadání, samozřejmě uvažovala, na jaký sport dceru dát. „Máma chtěla, abych dělala atletiku nebo jezdila na kole nebo na běžkách, to jsem samozřejmě řekla, že dělat nebudu, když to chtěla máma,“ vysvětlila pro deník Blesk s nadsázkou Lucie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucka Neumannová (@lucie.neumannova)

Všechny tyto sporty se dívka nakonec vyzkoušela, a dokonce si v nich vůbec nevedla špatně. Některé dělá rekreačně dodnes. Její srdce si však vybralo úplně něco jiného. Zatímco její maminka se proslavila jako královna „bílé stopy“, Lucka si vybrala raději „bílý sport“– tedy tenis.

Krásná po mamince

Není nic neobvyklého, že děti sportovců podědí určité vlohy ke sportu. Důležitá je však také píle a odhodlání, což Lucie určitě má. Její tenisové výkony jsou velmi dobré, několik let dokonce studovala na prestižní tenisové akademii na Floridě v USA.

Na osmnáctileté dívce je na první pohled vidět, že miluje sport stejně jako její maminka. Její pohybem vyrýsované tělo by rovnou zapadlo mezi modelky na mole. Stejně tak jako dlouhá blonďatá kštice, krásný obličej a pronikavé oči, které má po své slavné matce.

Zdroj: Blesk.cz, Instagram

Autor: Markéta Mladá



Související články