Do finále mistrovství světa ve snookeru postoupili Angličani Selby a Murphy

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Mark Selby
Zdroj: Profimedia

Mistrovství světa ve snookeru má své finalisty. Mark Shelby se do finále dostal díky výhře nad Stuartem Binghamem 17:15, Shaun Murphy zvítězil o 5 bodů 17:12 nad krajanem Kyrenem Wilsonem, který tak svůj titul neobhájí.

Finálové utkání se hraje na 35 vítězných framů, aktuálně je zápas přerušen za stavu 10:7 pro Selbyho. Finále bude pokračovat dnes odpoledne.

Murphy v zápase nemohl najít správný rytmus a vedení se ujal Selby

„Cítil jsem se na začátku trochu nervózní. Je to světové finále a snažil jsem se o to víc tvrdě hrát. Shaun ale začal mnohem lépe než já,“ řekl Selby pro BBC Sport.

„Každé finále, na kterém jsem byl, pro mě bylo velmi vyčerpávající a cítil jsem se hodně unavený. Dnes jsem se ale hecnul, když jsem potřeboval, a dostal jsem se do vedení,“ dodal Selby.

Murphyho cílem je získat druhý světový titul, ten první získal už v roce 2005. Pokud by triumf získal, stalo by se tak po nejdelší pauze v historii sportu.

Jak zápas pokračoval, Murphy cítil, že energie a tempo, které si s sebou přinesl z vítězného semifinále, kdy porazil Wilsona, pomalu odcházejí.

Selby si pravidelně dělal delší přestávky, když dostal příležitost zvítězit

Selby získal tři mistrovské tituly v letech 2014. 2015 a 2017. Nyní má příležitost získat další. Selby má schopnost potlačit hru svého soupeře a tím ho znervóznit.

„Dnešní večer byl báječný,“ řekl Murphy pro BBC Sport. „Tento zápas je stále daleko od svého konce a já dokážu vyhrát, když jsem dole. V semifinále jsem to ukázal a letošní finále se mi zdá jednodušší než v roce 2005.“

Na finále se přišlo podívat asi 600 fanoušků. Organizátoři čekali větší účast, ale musíme vzít v potaz situaci kolem koronaviru a také strach lidí z nákazy

Mistrovství světa ve snookeru je jednou z prvních sportovních příležitostí, na kterou se diváci mohli osobně přijet podívat. I s menším počtem fanoušků je to jiná atmosféra než loni.

Podle některých světových hráčů je Selby jako upír. Vysaje z vás život a adrenalin a celou dobu ví přesně, co bude hrát. Pro všechny je to velký konkurent a svou sílu může dokázat vítězstvím na letošním mistrovství.

Autor: Raina Tomanová



Související články