Ester Ledecká má válčit se slovenskou kolegyní. Údajně kvůli chlapovi

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ester ledecka
Zdroj: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Ester Ledecká je v posledních letech v České republice hvězdou ve sjezdu na lyžích. Petra Vlhová je zase nejlepší slovenská lyžařka současné doby. A ještě donedávna si dokonce obě v lecčem rozuměly. Teď to ale vypadá, že mezi jejich týmy se schyluje k válce.

Jeden tým je veden ženskou hlavou rodiny, matkou Ester Ledecké, Zuzanou Ledeckou. V druhém je to otec, kdo má hlavní slovo, konkrétně otec Petry Vlhové. Při tréninku spolu tyto dvě skupiny často spolupracovaly, ale to je dnes už minulost.

Co se stalo, že spolu dvě skupinky nadějných mladých sportovkyň najednou nemohou spolupracovat? Proč mezi nimi dochází pomalu k válce? Údajně je to kvůli jednomu jedinému chlapovi, kterého chtěla Slovenka Ledecké přebrat.

Skončilo to

Ke spolupráci obou sportovkyň se těsně před startem sezóny krátce vyjádřil trenér Ledecké Tomáš Bank. „Skončilo to,“ řekl stručně. Když po něm novináři chtěli důvod, odpověděl jen: „Zeptal bych se Franze.“ Tím odkázal na svého trenérského kolegu.

„Někoho nového už máme vyhlédnutého, ale Slováci to nebudou.“ Co se týče druhé strany, nepodařilo se získat médiím téměř žádné vyjádření. „Nechci se k tomu vyjadřovat, zeptejte se paní Ledecké,“ odsekl Igor Vlha na dotazy.

Jediné, co je jasné, je, že oba týmy v současnosti nemají úplně dokonalé vztahy. Jaký to ale bude mít vliv na další vývoj ve světě sportu, to se zatím úplně říci nedá. Stejně tak jako o příčině, i tomto se dá pouze spekulovat.

Může za to osudový muž?

Někteří lidé mluví o tom, že je to celé o tom, že se Slováci pokouší přetáhnout na svou stranu Miloše Machytku. Ten se doposud staral o tým Ledecké a ona také v jeho prospěch jedině básní. „Je to nejlepší servisák na světě,“ řekla o něm.

„Nabídku jsem dostal na finále svěťáku v Lenzerheide. Člověka to hrozně potěší, když o vás má zájem nejlepší lyžařka světa,“ přiznal se Machytka. Ledecká se ho ale nevzdala a je celkem logické, že pokud je to pravda, na Vlhovou se naštvala.

„Jsem trochu nacionalista a nebudu lhát, byly tam i osobní problémy v jejím týmu s bývalým trenérem, který mi jako první spolupráci nabídl. Tak to pak celé vyšumělo,“ dodal Machytka s tím, že zůstává u Ledecké.

Zdroj: isport.blesk.cz, aktualnizpravy.cz

Autor: Šárka Cvrkalová



Související články