Ester Ledecká všechny překvapila tím, že nemá tátu. Má to ale jeden háček

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Ester Ledecka
Zdroj: yakub88 / Shutterstock.com

Ester Ledecká je mladá sportovkyně, která má světu ještě co ukázat. Šestadvacetiletá snowboardistka a zároveň lyžařka překvapila svým prohlášením.

Svého otce totiž neoslovuje „tati“, jak by se asi čekalo, ale říká mu jeho křestním jménem. Jak se to vůbec stalo? Sama Ester přiznala, že netuší, jak to vzniklo, pravdou ale je, že to její rodině nevadí a nikdo to neřeší.

Možná si jako malí zvykli, že mu všichni kolem říkají Janku

Ester přiznala, že sice neví, kdy mu tak začala říkat, vzniklo to ale naprosto přirozeně. „Říkám mu tak strašně let, ani nevím, jak to vzniklo. Asi, jak jsme byli s bráchou malí a vyrůstali jsme vlastně v divadle, tak ho tam Janku oslovoval každý. Nikdy si nestěžoval a tati mu skoro neříkám.“

Na webu Super.cz Ester dále vypověděla: „V rodině to máme tak, že se nijak neomezujeme. Naopak se podporujeme a máme se rádi. Jsem ráda, když táta přijde fandit a mamka se mnou všude cestuje. Pro mne je obrovská podpora, že mám rodinu u sebe.“

ledecka ester rodina

Zdroj: Profimedia

Řekla také, kdy ji doprovází i otec. „Mamka jezdí na všechny závody v Evropě a Janek podle toho, jak má čas, tak za námi dorazí,“ vysvětlila sportovkyně, která má na kontě už několik světových úspěchů.

Janek Ledecký vydal knihu, ilustroval ji jeho syn

Nejen Ester je ale nadaná. Sice se nejedná o sport, ale její bratr Jonáš je velmi šikovný grafik a ilustrátor. Jankovi Ledeckému pomáhal s jeho novou knihu Verše potrhlé, ke kterým kreslil obrázky.

Ačkoliv je Jonáš částečně barvoslepý, rozhodně se nebojí jít do tak velkého projektu. Svému otci po této stránce velmi pomohl, a pyšně se tak objevuje po jeho boku jako spoluautor knihy. Kromě toho se věnuje také hudbě.

Janek Ledecký může být se svými potomky velmi spokojený. Ester má na kontě několik sportovních úspěchů, které jí zajistily slávu po celém světě. Závodí zároveň ve dvou sportech a je velmi vytížená. Sám Janek se věnuje hudbě, své rodině a také knihám.

Zdroj: Super.cz, Aha!

Autor: Raina Tomanová



Související články