Ester Ledecká vystavila své křivky u bazénu a řekla, že má v rodině další olympijskou medailistku

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Ester Ledecka
Zdroj: yakub88 / Shutterstock.com

Na instagramu Ester Ledecké se objevila informace, že má stejného příbuzného s Katie Ledecky, která je oproti Ester šampionkou v plavání. Aktuálně patří mezi velké hvězdy na olympijských hrách v Tokiu.

Zatímco Ester je sněhový obojživelník a umí to rozjet na snowboardu i na lyžích, aktuálně si užívá slunce, což potvrdila žhavou fotografií v plavkách, pod kterou připsala: „Tak si představte, že můj děda z rodokmenu zjistil, že máme s Katie Ledecky společný předky!“

Není náhoda, že mají stejné příjmení, šťourání v minulosti přineslo výsledky

Dědeček Ester se jmenuje Jan Klapáč a je to bývalý hokejový útočník. Právě on chtěl prozkoumat rodokmen, aby zjistil, jestli spolu obě jména mají nějakou spojitost. A opravdu jsou holky jedné krve.

„Ale zatímco ona shrábla všechny plavecký geny a válí v bazénu, já se u něj jenom válím… Držím ti pěsti, ‚ségro‘, jeď!“ popsala Ester vtipnou situaci. Na snímku je v červených plavkách a užívá si slunce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka)

Záhada stejného příjmení vrtala oběma dívkám hlavou už delší dobu. Už v roce 2018, kdy Katie blahopřála Ester po olympijských hrách, se objevily spekulace: „Ester, myslím, že jsme příbuzné, musíme snad dělat test DNA?“ uvedla Katie na twitteru.

Otec Ester, zpěvák Janek Ledecký, tenkrát prozradil, že by se s Katie rádi setkali. Dědeček Katie byl z Čech, do USA odjel krátce po válce, není ale jasné, který rok. Jaromír měl tehdy jen pár dolarů, ale chtěl studovat na univerzitě.

Obě Ledecké ve svém sportu podávají vynikající výsledky

Jaromír měl dvě děti, Jonathana a Davida, oba vystudovali univerzitu na Harvardu. Jonathan se nakonec stal byznysmenem, vlastní klub New York Islanders, který je úspěšný v NHL. Jeho bratr se oženil s Mary Gen a narodila se jim právě Katie.

katie ledecka

Zdroj: Profimedia

V roce 2007, to bylo Katie 10 let, se rozhodli navštívit Prahu, aby si připomněli oběti holocaustu a také své předky.

O Katie se začalo mluvit již v jejích šestnácti letech, kdy se z mistrovství světa vrátila se čtyřmi zlatými medailemi. Nyní má na kontě pět zlatých olympijských a stala se čtrnáctinásobnou mistryní světa.

Ester i Katie dávají do svých tréninků všechno. V Tokiu je Katie velkou favoritkou hlavně v závodech na 800 a 1500 metrů volným způsobem.

Na kratších tratích ji čeká Ariarne Titmusová, která bude velkou výzvou. Právě Australanka je kandidátkou na zlato na 200 a 400 metrů.

Zdroj: Instagram, iSport.cz, Twitter

Autor: Raina Tomanová



Související články