Extraligový rozhodčí Hejduk má zastavenou činnost. Komise uznala jeho pochybení v zápase Třince proti Mladé Boleslavi

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
oldrich hejduk
Zdroj: Profimedia

Komise rozhodčích hokejové extraligy uznala, že rozhodčí Oldřich Hejduk pochybil v zápase Třince proti Mladé Boleslavi a svým rozhodnutím ovlivnil konečný výsledek zápasu.

Ve 47. minutě měli rozhodčí nařídit trestné střílení. V tu chvíli byl stav bezbrankový. Oldřich Hejduk jako hlavní rozhodčí dostal za tuto chybu pokutu a navíc nemůže pískat.

„Jednalo se o pochybení, které ovlivnilo další průběh zápasu,“ vyjádřil se předseda komise Vladimír Šindler v tiskové zprávě.

Kvůli chybě rozhodčích Mladá Boleslav prohrála zápas

Rozhodčí nepotrestali jasný faul v přesilové hře. V té se do brejku dostal mladoboleslavský Maris Bičevski, ale při zakončení ho sekl do ruky Tomáš Marcinko hokejkou.

Rozhodčí nechal zápas běžet dál a Oceláři o chvíli později využili svou výhodu pět na tři a Martin Růžička vstřelil vítěznou branku.

Šindler dále uvedl, že komise zastavila Hejdukovi činnost v dalších zápasech a také dostal finanční pokutu. Ta je v maximální možné výši.

Hráči Mladé Boleslavi si ale stěžovali ještě na další zákrok. Ve 13. minutě rozhodčí neuznali gól z hole Bičevskise, protože na hranici brankoviště došlo ke kontaktu Jana Stránského s brankářem Ondřejem Kacetlem.

Ve druhém případě rozhodčí postupovali správně

Podle Šindlera rozhodčí gól neuznali správně. „V tomto případě je rozhodující, že k tomu kontaktu došlo v brankovišti. Nikoli fakt, že útočící hráč s bruslemi se nacházel mimo tento prostor,“ řekl předseda komise pro ceskenoviny.cz.

Mladoboleslavský útočník strčil do brankářovy helmy a ten nemohl zakročit tak, aby gólu zabránil. Stalo se tak těšně předtím, než puk padl do branky.

Třinec vstřelil na konci zápasu ještě dvě branky a zvítězil 3:0. Na výkony rozhodčích si hosté stěžovali hned po konci duelu.

Trenér Pavel Patera musel být dokonce vykázán ze střídačky. „Všichni víme, že to nebylo fér, zápas rozhodl někdo jiný. Musíme ale pogratulovat Třinci k postupu do finále. Kluci odmakali celou sezonu a je škoda, že se nehrála fér hra zrovna v sedmém zápase. Člověk se tomu musí smát,“ řekl čtyřnásobný mistr světa a také olympijský vítěz.

Autor: Raina Tomanová



Související články