Je to hodně hořká prohra, řekl po zápase s Arsenalem slávista Provod

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
Provod Slavia
Zdroj: Profimedia

Pro Slavii to měl být velký zápas, ale fotbalový Arsenal pohřbil veškeré naděje na její postup do osmifinále Evropské ligy. Stačilo mu k tomu několik minut. Ve 24. minutě už bylo rozhodnuto o vítězi. Takhle si svůj zápas Slavia rozhodně nepředstavovala. 

Lukáš Provod pro Českou televizi popsal své pocity a také myšlenky. Podle něj se déle měl udržet bezbrankový stav, Arsenal ale ukázal své kvality.

Doufali jsme, že odehrajeme lepší zápas, posteskl si po zápase Provod

„Arsenal byl jednoznačně lepší, to si musíme přiznat. Určitě by bylo jiné, kdybychom nastoupili v jiné, silnější sestavě. Slavia má široký kádr a všichni hráči hrají skvěle, na to se nemůžeme vymlouvat,“ řekl po otázce, co rozhodlo o vítězství Arsenalu.

„Byly to individuální chyby, které rozhodly o tom, že nám soupeř vstřelil tři branky. Takové góly jsme nedostávali. Místo abychom míč odkopli mimo nohy soupeře, hráče pustíme a pak jen koukáme,“ pokusil se vysvětlit Provod.

Podle svých slov netuší, proč se Slavia nedostala do tempa, které nasadil Arsenal. Vyhecovaní přitom byli hodně, těšili se na skvělé utkání.

Špatný vstup do zápasu ale nakonec rozhodl. Arsenal během něj vystřelil na branku pětkrát, zatímco domácí se ani nedostali k přímé střele.

„Některé situace jsme měli lépe vyřešit. Musíme sklopit hlavy a přemýšlet nad novou sezonou, abychom podobné zápasy měli pod kontrolou,“ řekl Provod.

Zápas proti Arsenalu je náš nejhorší zápas v Evropě

„Budeme o tom časem přemýšlet jinak. Teď cítíme jen hořkou pachuť. Postupovali jsme přes velké kluby, které mají obrovskou kvalitu. Ve většině zápasů jsme byli lepší. Byla to neskutečná jízda, ale tentokrát jsme byli horší a prohráli jsme zaslouženě,“ přiznal Lukáš Provod.

I tak na sebe může být pražský klub pyšný. Je to malý tým z České republiky, a dokázal toho spoustu. „Musím poděkovat klukům za všechno, co jsme společně dokázali. Na to se bude ještě dlouho vzpomínat.“

Nestává se totiž každý rok, aby český tým hrál proti takovým klubům, jako je právě londýnský Arsenal.

Autor: Raina Tomanová



Související články